Pohjois-Suomen yölliset postilennot välttämättömiä

27.09.2012

Finavia on hakenut liikenteen turvallisuusvirastolta (Trafi) rajoituksia Helsinki-Vantaan lentoasemalle lentomelun torjumiseksi. Jos yöaikaan tehtäviä lentoja vähennettäisiin, olisi sillä vaikutusta Pohjois-Suomen postilentoihin.

- Itella Postille on tärkeää, että kaikkien suomalaisten kotitalouksien ja yritysten palvelut ovat mahdollisimman tasapuoliset huolimatta maantieteellisestä sijainnista. Yölennot ovat välttämättömiä, jotta pystymme toteuttamaan postilain määrittelemän palvelutason postilähetysten kulkunopeudesta ja kansainvälisten sopimusten mukaisesta ulkomaan postin kulusta myös Pohjois-Suomeen, sanoo johtaja Marko Toivari Itella Postista.

Kasvava kotimaan ja ulkomaan verkkokauppa ja ns. yön yli lähettäjältä vastaanottajalle kulkevat lähetykset, kuten 1. luokan kirjeet, lehdet ja osa paketeista tarvitsevat lentokuljetuksia pohjoiseen myös yöaikaan.

Postilennot kulkevat välillä Helsinki-Oulu, mutta vaikutus koskee koko Pohjois-Suomea ja pohjoisesta lähtevän postin osalta koko Suomea ja kansainvälisiä postilähetyksiä.

 

Lisätiedot medialle: Itella MediaDesk, puh. 020 452 33 66 (ma - pe klo 8.30 - 16.30)