Paketit kulkevat nyt automaatteihin Suomen ja Viron välillä

11.04.2012

Paketin lähettäminen Suomen ja Viron välillä onnistuu nyt entistä helpommin ja edullisemmin, kun Itella avaa tänään SmartPOST-pakettiautomaattiliikenteen maiden välille. Käytännössä palvelu tarkoittaa sitä, että Suomen 50 pakettiautomaatista voi lähettää paketteja Viron 52 automaattiin ja toisinpäin. Myös verkkokaupat voivat lisätä automaatin toimitusvaihtoehdokseen niin, että tilatessaan suomalaisesta verkkokaupasta tuotteen, virolainen kuluttaja voi vastaanottaa sen itseään lähimpänä olevaan SmartPOST-automaattiin.

- Palvelun laajentumiselle tuntuu olevan verkkokauppiaiden keskuudessa kysyntää. SmartPOST on nopea ja helppo tapa lähettää ja vastaanottaa paketit. Suomalaiset ja virolaiset matkustavat paljon molemmissa maissa ja lisäksi Suomessa on paljon virolaisia töissä, kertoo liiketoimintajohtaja Tommi Sunikka Itella Postin pakettipalveluista.

Myös Viron SmartPOSTin toimitusjohtaja Risto Eelmaa uskoo, että uusi palvelu löytää asiakkaansa.

- Palvelu saattaa lisätä verkkokauppaa maiden välillä, kun paketit kulkevat helposti ja nopeasti automaattien kautta. Virolaiset ostavat Suomesta eniten vaatteita ja kodin elektroniikkaa.

SmartPOST-pakettiautomaattien suosio kasvaa jatkuvasti molemmissa maissa. Virossa SmartPOST-verkosto on jo pitkään kattanut koko maan ja sen kautta lähetettyjen pakettien määrä lähes kaksinkertaistui viime vuonna edellisvuoteen verrattuna. Virossa SmartPOSTin markkinaosuus kuluttajapaketeista on tuoreen tutkimuksen mukaan 38 prosenttia ja alkuvuodesta Viron automaattien kautta kulki jo miljoonas paketti.

Suomessa ensimmäiset automaatit otettiin käyttöön vuosi sitten keväällä. Kuluttajat ovat löytäneet palvelun nopeasti, ja tänä vuonna Suomeen avataan 50 pakettiautomaattia lisää.

Lue lisää: http://smartpost.posti.fi/