Lahden pääposti ja Launeen posti yhdistyvät - Posti palvelee Kauppakeskus Valossa 3.9.2012 alkaen

17.08.2012

Posti palvelee maanantaista perjantaihin kello 8-19

Lahden pääposti 15100 LAHTI ja Launeen posti 15500 LAHTI yhdistyvät ja samalla posti muuttaa uuteen paikkaan. Maanantaista 3.9.2012 lähtien posti palvelee Kauppakeskus Valossa osoitteessa Saksalankatu 4, 15100 LAHTI. Postiin on ulkoa oma sisäänkäynti ja pysäköintipaikkoja on aivan postin edessä. Posti on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8-19. Myös kummankin postin postilokerot siirretään uuteen postiin.

Lahden pääposti Mannerheiminkadulla ja Launeen posti Ajokadulla Ostoskeskus Mailissa ovat avoinna perjantaihin 31.8.2012 kello 17 saakka.

Kauppakeskus Valoon avattavasta postista 15100 LAHTI voi noutaa sinne saapuneet paketit ja muut kuitattavat lähetykset. Muut postipalvelut saa mistä tahansa postista.  Kauppakeskuksen postiin 15100 Lahti jätetyt lähetykset ehtivät saman päivän kuljetuksiin, kun ne tuodaan postiin kello 18:aan mennessä.

Lahdessa palvelee myös kaksi Postin pakettiautomaattia. Ne sijaitsevat Kauppakeskus Karismassa Kauppiaankadulla ja Launeen Prismassa Ajokadulla. Automaatin kautta voi vastaanottaa ja lähettää kotimaan paketteja sekä paketteja Suomen ja Viron välillä. Postimerkkejä voi ostaa useilta jälleenmyyjiltä kaupoista ja kioskeista. Lähtevän postin kirjelaatikoiden sijainnit voi tarkistaa Postin verkkosivuilta www.posti.fi:stä.

Posti kehittää parhaillaan paketteja vastaanottaville asiakkaille uutta paketinohjauspalvelua. Palvelun avulla kuluttaja voi ohjata verkkokaupasta ja postimyyntiyrityksestä tilatut paketit itse valitsemaansa Postin palvelupisteeseen. Näitä palvelupisteitä ovat postit, yhteistyökumppanien ylläpitämät noutopisteet ja pakettiautomaatit. Tavoitteena on, että vaiheittain valtakunnalliseksi laajeneva palvelu toimii vuoden loppuun mennessä myös Lahden seudulla.

Posti palvelee myös netissä ja puhelimitse. Postin verkkokaupasta voi tilata postimerkkejä ja kortteja.

Itella Posti tarjoaa kuluttaja- ja yritysasiakkailleen monipuolisen kaikkiaan yli tuhannen palvelupisteen maanlaajuisen verkoston postiasioiden hoitoon. Palvelupisteverkostoon kuuluu lähes tuhat täyden palvelun postia, pakettiautomaatteja ja noutopisteitä. Yrityksille suunnattuja yrityspalvelupisteitä pilotoidaan parhaillaan Espoon Niittykummussa, Vantaan Pähkinärinteessä ja Oulun Limingantullissa.  Kirjepostia voi jättää 7000 kirjelaatikkoon ja postimerkkejä voi ostaa lähes 3500:lta postimerkin jälleenmyyjältä ympäri Suomea.

Postien yhdistyminen ja muutto eivät vaikuta postinjakeluun eivätkä postiosoitteisiin Lahdessa. Tiedote postipalveluiden muutoksesta jaetaan alueen kotitalouksiin ja yrityksiin viikon 34 alussa.