Kevään postimerkeissä junia, sormuksia ja kukkia

20.02.2012

Maaliskuun 5. päivä ilmestyvissä postimerkeissä esitellään junia VR:n 150-vuotisjuhlan kunniaksi. Muita kevään merkkien kuva-aiheita ovat pääsiäistiput ja -puput, kukat, sormukset ja kevään juhlat. Maaliskuun lopussa ilmestyvissä yhteispohjoismaisissa postimerkeissä esitellään meripelastustoimintaa ja rajavalvontaa.

VR 150 vuotta on Tarja Salosen suunnittelema kuuden merkin tarrapostimerkkivihko. Merkkien kuva-aiheina on junakalustoa eri aikakausilta –  Ukkopekka-höyryveturista aina uusimpaan Allegroon saakka. Merkeissä esitellään muun muassa matkustaja- ja tavaraliikennettä sekä VR:n toimintaa eri vuodenaikoina. Perspektiiviin leikattu muoto antaa merkeille eteenpäin menevän vaikutelman.

Pääsiäistervehdyksiin soveltuu hauska sarjakuvatyyliin toteutettu 10 postimerkin tarra-arkki. Kuvittaja Janne Harju on valinnut Hyvää pääsiäistä! -merkin kuva-aiheeksi tipun ja pupun, jotka maalaavat pääsiäismunaa – tipu pajunkissalla ja pupu hännällään.

Oma postimerkki hääkutsuihin

Maaliskuussa julkaisusarjaan kuuluu erittäin paljon toivottu hääkutsuihin soveltuva merkki. Tahdon-postimerkin kuva-aiheena ovat kultaiset vihkisormukset. Ari Lakaniemen ja Susanna Rummun valokuvaama ja suunnittelema tarrapostipostimerkki on painettu folioidulle paperille, minkä ansioista sormukset kiiltävät merkissä kuin aidot kultasormukset.

Kevät kukkii on retrohenkinen pienoisarkki, jonka kuudessa kuivausarkeille kuvatussa merkissä esitellään Sinivuokko, Kevätlinnunherne, Pikkukäenrieska, Imikkä, Rentukka ja Pystykiurunkannus. Kasvit Klaus Welpin valokuvaamaan  ja suunnittelemaan pienoisarkkiin on valittu sekä visuaalisten että tieteellisten arvojen mukaan.

Naistenpäivän kunniaksi julkaistaan kätevä luottokortin kokoinen Lentosuukkoja-postimerkkivihko, jossa on neljä tarrapostimerkkiä. Ulla Bergströmin suunnitteleman merkin teemana ovat kevään juhlat, ystävyys ja illanvietot. Pirteät naistenpäivän merkit soveltuvat hyvin moniin erityyppisiin lähetyksiin ja tervehdyksiin.

Pohjoismaisen yhteisjulkaisu esittelee elämää merellä

21. maaliskuuta julkaistaan Klaus Welpin suunnittelema Merellinen Pohjola -sarjaan kuuluva pienoisarkki, jonka teemana on tänä vuonna ”livet på havet”, ”elämää merellä”. Vastaavalla teemalla julkaistaan postimerkit samaan aikaan Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Ahvenanmaalla, Färsaarilla ja Grönlannissa. Suomen julkaisemassa Norden: Merellinen Pohjola 2012 -pienoisarkissa kuvataan merellä tehtävää rajavalvontaa ja meripelastustoimintaa.

Lisätietoja:

Tekniset tiedot 5. ja 21.3.2012 ilmestyvistä postimerkeistä (pdf)

Itella Posti Oy

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@posti.fi

Itella Viestintä

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön