Käännä postit kesällä lomaosoitteeseen

04.05.2012

Tilaa palvelu kätevästi internetissä tai numerosta 0295 535 535

Yli 85 000 kotitaloutta kääntää loma-ajan postit kesäosoitteeseen tai haluaa postilähetyksille turvallisen säilytyksen poissaolon ajaksi. Määräaikaisten edelleenlähetyspalveluiden ja jakelun keskeytysten määrä moninkertaistuu kesäkuukausina.

Postit ja lehdet tulevat sujuvasti kesäosoitteeseen, kun lomapaikkakunnan postilaatikkoon merkitään selkeästi osoite näkyville ja mielellään lisäksi jokaisen kesäasukkaan nimi, vaikkapa postilaatikon kannen sisäpuolelle. Myös postilähetysten oikeat osoitemerkinnät helpottavat postinjakelua. Vilkkailla loma-asutuspaikkakunnilla jaettavan postin määrä, erityisesti sanomalehtien, lisääntyy kesäasukkaiden kääntäessä postit lomaosoitteeseen.

Postien edelleenlähetyksen kotimaan lomaosoitteeseen tai jakelun keskeytyksen voi tehdä Postin internetsivujen ja muuttopuhelinpalvelun kautta tai Postista noudettavalla osoitteenmuutoslomakkeella.

NetPostissa posti mukana myös lomalla

NetPostin sähköisessä postilaatikossa posti kulkee mukana myös lomalle. NetPostiin saapuneesta palkkakuitista voi varmistaa, onko lomarahat maksettu ja laskuista tarkistaa, mihin rahat hupenivat. NetPostiin voi tilata myös lehtiä ja taltioida vaikkapa kopion passista. NetPostiin vastaanotetut lähetykset voi lukea suoraan tietokoneelta tai matkapuhelimesta. Saapuneista lähetyksistä tulee ilmoitus sähköpostiin tai tekstiviestinä. NetPosti-palvelulla on jo yli 380 000 käyttäjää.

Eniten osoitteenmuutoksia tehdään verkossa

Postin internetsivuille on koottu kaikki postinohjauspalvelut yhteen paikkaan. Osoitteessa www.posti.fi/lomaposti ovat esimerkiksi keskeiset tiedot postien kääntämisestä lomaosoitteeseen tai jakelun keskeytyksestä. Verkko on noussut suomalaisten suosituimmaksi tavaksi tehdä osoitteenmuutos. Yli puolet muutoksista tehdään internetissä. Verkossa kesäosoitteenmuutoksen voikin tehdä edullisimmin (verkkotilaajan etu - 25 %).

Määräaikaisessa edelleenlähetyspalvelussa kaikki Postin päiväjakelussa saapuneet lähetykset käännetään lomaosoitteeseen. Postit jaetaan haja-asutusalueella postilaatikkoon, joka sijaitsee alueen vakituisten asukkaiden laatikkoryhmässä. Lisämaksusta postit voi saada esimerkiksi oman mökin tienhaaraan.

Jakelun keskeytys -palvelussa asiakkaan posteja ei jaeta, vaan ne säilytetään postissa turvallisesti koko loman ajan. Loman jälkeen postit ovat noudettavissa kotipostista.

Sanomalehdet ylläpitävät omia asiakasrekistereitään, joten ilmoitus lehden kääntämisestä kesäosoitteeseen tai jakelun keskeytyksestä tehdään sanomalehden omaan asiakaspalveluun.

FAKTALAATIKKO:

Määräaikaisen postin edelleenlähetyspalvelun tai jakelun keskeytyksen voi tilata seuraavilla tavoilla:

Internetissä tehty osoitteenmuutos on edullisempi kuin lomakkeella tai muuttopuhelimessa tehtynä ja muutos tulee voimaan jopa kaksi päivää aiemmin.

NetPostin käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

Lisätietoja:

Tarkemmin loma-ajan postinohjauspalveluista ja hinnoista internetissä, www.posti.fi/lomaposti

Lisätietoja myös Postin asiakaspalvelusta 0200 71000 (suomeksi) ja 0200 27100 (ruotsiksi) maanantaista perjantaihin kello 8-18 (pvm/mpm)