Joulupostin lähettäminen alkaa

06.11.2012

Postin joulusesonki on alkanut ja joulupostimerkit tulleet myyntiin. Joulutervehdystaksan mukaisen eli maksuarvoltaan 0,60 euron arvoisen Joulukuusi-postimerkin voi halutessaan hankkia 20 postimerkin arkissa, joka pysyy pystyssä taitoksen ansiosta ja näyttää pienoisjoulukuuselta. Tällä merkillä varustettujen kotimaan joulutervehdysten viimeinen postituspäivä on torstaina 13. joulukuuta. Tallilyhty-postimerkin maksuarvo on 1. luokka ja näillä merkeillä varustetut kotimaan joulutervehdykset tulee postittaa viimeistään tiistaina 18. joulukuuta.

Postimerkkejä voi ostaa yhteensä noin 4000 myyntipisteestä: posteista, kioskeista, kirjakaupoista, päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista. Postimerkit voi ostaa kätevästi kotiin toimitettuna myös Postin verkkokaupasta www.posti.fi/ostoksille.

Joulutervehdysten lähettäminen sujuu tänäkin vuonna helposti tutun punaisen postituskuoren avulla. Punainen postituskuori on tarkoitettu kotimaan joulutervehdyksille, joissa on 0,60 euron joulupostimerkki. Kuori jaetaan tällä viikolla kaikkiin talouksiin, joissa ei ole mainoskieltoa. Punaisen kuoren joulutervehdyksineen voi jättää postiin tai kirjelaatikkoon vaikka heti, ja tervehdyksiä jaetaan vastaanottajille viikosta 49 alkaen. Lisää punaisia kuoria saa Postin myymälöistä ja myyntipisteistä viikosta 47 alkaen.

Joulukortteja kirjoittaessa kannattaa muistaa, että ajoissa lähettäminen ja oikea osoite takaavat tervehdyksen perille jouluksi. Täsmällisiin osoitetietoihin kuuluvat vastaanottajan nimitiedot, kadun nimi, kiinteistön numero, mahdollinen rappu ja oven numero, postinumero sekä postitoimipaikan nimi.

Postin joulusivut avattu

Lisätietoa joulupostin tärkeistä päivämääristä ja hinnoista saa Postin asiakaspalvelusta 0200 71000 (pvm/mpm) ja internetistä postin joulusivuilta www.posti.fi/joulu ja www.facebook.com/posti.fi.

Lisätietoja tiedotusvälineille: Itella MediaDesk 020 452 3366 (arkisin klo 8.30-16.30)