Joulupaketteja toimitetaan posteihin vielä lauantaina

21.12.2012

Pääasiassa verkkokaupan suuresta suosiosta johtuva valtava pakettimäärä on ruuhkauttanut posteja eri puolella maata. Pakettien määrän kasvuun varauduttiin Itella Postissa hyvissä ajoin ennen joulua muun muassa palkkaamalla ennätysmäärä jouluapulaisia, mutta kuluttajien tekemien verkkokauppaostosten määrä on silti ylittänyt odotukset ja viimevuotiset pakettimäärät reippaasti.

- Pahoittelemme postien ruuhkautumista ja pyydämme asiakkailtamme kärsivällisyyttä. Kaikki ajoissa lähetetyt paketit ehtivät perille jouluksi joko kotiin toimitettuina tai noudettavaksi postista. Puramme ruuhkaa parhaillaan poikkeusjärjestelyin ja kuljetamme muun muassa paketteja asiakkaille suoraan kotiin ilman lisämaksua, kertoo Itellan pakettipalveluista vastaava johtaja Aku Happo.

Postipaketteja toimitetaan suurimpaan osaan posteista ja kaikkiin pakettiautomaatteihin vielä lauantaina 22.12., joten sähköisiä saapumisilmoituksia saapuu asiakkaille vielä lauantain aikana. Paketin ehtii noutaa postista lauantaina kello 16 asti ja sunnuntaina 23.12. klo 12–16. Pakettiautomaatit ja yritysten yhteydessä olevat asiamiespostit ovat auki toimipaikkojen aukioloaikojen mukaan.

Paketteja toimitetaan asiakkaille kotiinkuljetuksena myös lauantaina seuraavilla paikkakunnilla: Pääkaupunkiseutu, Tampere, Turku, Lappeenranta ja Oulu.

Ohje asiakkaille:

Postin asiakaspalvelu vastaa kuluttajille numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) ma–pe klo 8-20 ja viikonlopun 22.–23.12. aikana la klo 10–16 ja su 12–16. Yrityksiä palvellaan numerossa 0200 77000 (pvm/mpm) ma–pe klo 8-18. Lisäksi asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin myös Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/posti.fi.