Itellan uusi Pennalan logistiikkakeskus harjakorkeudessa

28.05.2012

Itellan Orimattilan Pennalaan nouseva uusi 77 000 neliön logistiikkakeskus on nyt harjakorkeudessa. Yli 500 metriä pitkä ja 120 metriä leveä logistiikkakeskus vastaa kooltaan 10 jalkapallokenttää. Kiinteistö valmistuu kokonaisuudessaan kesällä 2013, jolloin Pennalassa on asiakkaiden käytössä kaikkiaan yli 100 000 neliömetriä. Harjannostajaisia vietettiin maanantaina 28. toukokuuta.

Pennalan uuteen logistiikkakeskukseen keskitetään mm. Rautakeskon kotimaan varastotoiminnot. Sinne suunnitellaan sijoitettavaksi myös Itellan muotilogistiikan asiakkaiden palveluvarastotoiminnot. Lavapaikkoja keskukseen tulee noin 80 000, pientavarahyllyjä 8 kilometriä ja riippuvarastoa vaatteille 23 kilometriä. Kiinteistöön tulee uusinta varasto- ja lämmitystekniikkaa, esimerkiksi puheohjattu keräilyjärjestelmä sekä hybridilämmitysjärjestelmä, jossa hyödynnetään maalämpöä ja kaasua.

- Uusi keskus tehostaa entisestään kotimaan logistiikkatoimintojamme. Logistiikkakeskuksen rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2011 ja projekti on edennyt hyvin aikataulussa. Yhteistyö on toiminut hienosti Orimattilan kaupungin, rakennusyhtiö Hartelan sekä rakennuttajan välillä. Tämä on Päijät-Hämeen suurin rakennushanke, joten vaikutus alueen työllisyyteen on merkittävä, johtaja Jukka Pyykkö Itella Logistiikasta kertoo.

Logistiikkakeskuksen omistajana ja rakennuttajana toimii Itella Real Estate Oy ja käyttäjänä Itella Logistics Oy. Rakennushankkeen kokonaisarvo on yli 60 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja medialle:
Itella Logistiikka, Sopimuslogistiikan johtaja Jukka Pyykkö, puh. 0500 463 633
Itella Real Estate, toimitusjohtaja Marko Tulokas, puh. 050 3866 222
sähköposti: etunimi.sukunimi@itella.com

Itellaan liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta Kuvapalvelu ja logot: www.itella.fi/media.