Itella suunnittelee monikanavaisen postinjakelun kokeilua Lounais-Suomen saaristoon

30.05.2012

Itella suunnittelee käynnistävänsä Lounais-Suomen saaristossa monikanavaisen postinjakelun kokeilun. Syksyllä 2012 aloitettavaksi tarkoitetussa kokeilussa yhdistetään perinteinen postinjakelu ja uudet sähköiset ratkaisut. Kokeilun avulla saadaan tutkimustietoa postinsaajien tarpeista ja toiveista postipalveluiden kehittämistä varten.

Saariston alueen jakelukokeilu tehdään yhteistyössä lehtitalojen kanssa. Kokeilun aikana saariston asukkaille tarjotaan mahdollisuus vastaanottaa ja lukea sähköisessä muodossa Postin jakamat sanoma- ja aikakauslehdet, kirjeet ja mainokset. Kokeiluun osallistuvat kotitaloudet saavat käyttöönsä sähköisen lukulaitteen ja tarvittavat tietoliikenneyhteydet

Kokeilun taustalla on postinjakelun kehittäminen vastaamaan paremmin postin lähettäjä- ja vastaanottaja-asiakkaiden tulevaisuuden tarpeita. Itella toteutti ensimmäisen monikanavaisen postinjakelun kokeilun Porvoon Anttilan kylässä vuonna 2010. Mukana olleet 140 kotitaloutta ja yritystä antoivat jakelumallista hyvää palautetta ja kehitysehdotuksia.

- Anttilan jakelukokeiluun osallistuneilta kotitalouksilta saatu palaute oli positiivista ja siksi jatkamme jakelun kehittämistä uudella kokeiluhankkeella. Toimivien postipalvelujen varmistamiseksi on ensiarvoisen tärkeää, että postinsaajat ovat mukana hankkeessa, sanoo kehitysjohtaja Tommi Tikka Itellasta.

Kokeiluun osallistuminen on asukkaille vapaaehtoista. Itella on lähiaikoina yhteydessä saariston asukkaisiin ja yrityksiin henkilökohtaisesti ja tiedustelee kiinnostusta osallistua kokeiluun. Päätökset kokeilun aloittamisesta tehdään keskustelujen jälkeen alueen asukkaiden ja yritysten palautteen perusteella. Itellalle jakelukokeilulla ei ole henkilöstövaikutuksia.

 

Lisätietoja:

kehitysjohtaja Tommi Tikka, Itella Oyj, puh. +358 50 462 7645, etunimi.sukunimi@itella.com