Itella Postille lisää noutopisteitä R-kioskien yhteyteen

14.11.2012

Itella Posti avaa marras-joulukuussa 29 uutta R-kioskien yhteydessä palvelevaa Postin noutopistettä Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Järvenpäähän, Porvooseen, Poriin, Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään ja Kuopioon. Ennestään Postin noutopisteitä on runsaat kymmenen, lähinnä pääkaupunkiseudulla.

Noutopisteestä asiakkaat voivat noutaa kotimaisista verkkokaupoista ja postimyyntiyrityksistä tilaamiaan paketteja. Normaalisti paketit ohjautuvat asiakkaalle kotiosoitteen mukaisesti määräytyvään kotipostiin. Verkkokaupasta tilatessaan asiakas voi valita pakettiensa noutopaikan valitsemalla sen verkkokauppiaan tarjoamista noutopaikkavaihtoehdoista, joita voivat olla muun muassa Postin noutopisteet. Lisää valinnanvaraa asiakkaalle tuo myös Postin paketinohjauspalvelu, jonka avulla kuluttaja voi ohjata verkkokaupasta tilatut paketit itse valitsemaansa Postin palvelupisteeseen, joita ovat noutopisteiden lisäksi postit ja pakettiautomaatit. Palvelun voi ottaa käyttöön verkosta osoitteesta www.posti.fi/ohjaus.

- Tutkitusti yhä useampi verkkokaupan asiakas haluaa valinnanvaraa siihen, mistä pakettinsa noutaa. R-kioskit ovat meille tähän tarkoitukseen erinomainen ja pitkäaikainen yhteistyökumppani, jonka kanssa olemme yhdessä kehittäneet noutopistepalvelua. R-kioskit sijaitsevat keskeisillä paikoilla ja ovat avoinna viikon jokaisena päivänä pitkin aukioloajoin. Suosituimmat postipalvelut, paketin vastaanottaminen, palautukset ja postimerkkien hankinta ovat helposti saatavilla, sanoo johtaja Petri Aaltonen Itella Postista.

- Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden asioida siellä, missä se heille parhaiten sopii. Postipalvelut ovat tärkeä osa lähipalvelutarjontaamme, ne helpottavat asiakkaidemme arkea ja lisäävät asiakastyytyväisyyttä. Postin noutopistepalvelun tulo lukuisiin R-kioskeihin vahvistaa asemaamme entisestään pakettien kätevänä noutopaikkana niin pienillä kylillä kuin kaupunkien asuinalueillakin, sanoo R-kioskin ketjujohtaja Teemu Rissanen.

Itella Postin palvelupisteverkosto laajenee kaikkiaan lähes 300:lla R-kioskien yhteydessä toimivalla Postin noutopisteellä lähivuosina. Itella Posti on suunnitellut lisäävänsä palvelupisteidensä määrää 1100:sta noin 400:lla vuoteen 2016 mennessä, jolloin Postin palvelupisteitä olisi yhteensä noin 1500. Yhteistyösopimus R-kioskin kanssa on osa laajentamissuunnitelmaa.