Itella panostaa pienyritysten palveluun Verkostolla

28.11.2012

Itella Verkosto on uusi palvelukokonaisuus, joka kokoaa kaikki Itellan palvelut pienyrityksille samaan verkkopalveluun. Verkoston avulla yrittäjä voi hoitaa keskitetysti juoksevia asioitaan, kuten laskutusta, lähetyksiä, vastaanottoa ja arkistointia.

- Verkkopalvelun kehittämisessä otimme lähtökohdaksemme pienten yritysten tarpeet. Aloimme miettiä, miten voisimme palvella pienyrityksiä aikaisempaa paremmin, sillä resurssit eivät riittäneet henkilökohtaiseen asiakastyöhön, kertoo liiketoimintajohtaja Pasi Ketonen Itellasta.

Suomen yli 300 000 yrityksestä suurin osa, 93 prosenttia on alle 10 työntekijän mikroyrityksiä. Pienyrityksessä yrittäjä usein vastaa liiketoiminnan lisäksi taloushallinnosta ja muista juoksevista asioista. Itella Verkostossa palvelut ovat saatavilla helposti ja nopeasti. Kiireinen yrittäjä voi hoitaa yrityksensä asioita verkossa silloin, kun hänelle sopii.

- Itsepalveluun pohjautuva verkkopalvelu on järkevä ja hyvä kanava palvelujen välittämiseen pienyrityksille. Palvelut on paketoitu sopivan mittaisiksi pienyrittäjien tarpeet huomioiden. Keskeistä on, että Itellan asiakkaaksi on helppo tulla ja että palvelun saa vaivattomasti käyttöön, toteaa Pasi Ketonen. 

Kustannussäästöjä ja hinnoittelun läpinäkyvyyttä

Verkoston käyttöönottaminen on tehty mahdollisimman vaivattomaksi. Asiakas ottaa palvelun käyttöönsä omilla pankkitunnuksillaan, ja pääsee käyttämään palveluita välittömästi. Palvelut on jaoteltu kolmeen palvelupakettiin niiden sisältämien ominaisuuksien mukaan.

Palveluiden maksaminen Verkostossa tapahtuu Itellan asiointitilin kautta, joka on Itellan uusi maksutapa. Asiointitili on tarkoitettu palveluiden ostamiseen, eikä sille makseta korkoa. Asiointitilistä asiakas voi halutessaan laajentaa Itella Pankin palveluihin.

Palveluiden hinnoittelussa on pyritty paitsi kustannussäästöön myös selkeyteen ja läpinäkyvyyteen. Asiakasta informoidaan aina kun asiointitiliä veloitetaan, joten kustannusten seuranta on helppoa. Kirjeiden ja laskujen jakelu tehdään aina edullisimmalla tavalla vastaanottajan haluamaan jakelukanavaan. Asiakas tietää paketin hinnan etukäteen, eikä hänen tarvitse laskea erikseen painoa ja paketin mittasuhteita.

Palvelujen lisäksi Verkosto tarjoaa myös mielenkiintoista luettavaa. Yrittäjien Jonna Holmbergin, Miia Liesegangin ja Minna Pajarin lisäksi Verkoston bloggaajina aloittavat Juha Vuorinen ja Jethro Rostedt.

Palvelun käyttäjätavoitteena on yli 10 000 asiakkaan raja ensi vuoden loppuun mennessä. Verkoston palvelutarjontaa kehitetään edelleen.

Lisätietoja:
Liiketoimintajohtaja Pasi Ketonen, Itella Oyj, puh. 040 820 8808

www.itella.fi/verkosto

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, logistiikan ja talousprosessien aloilla Euroopassa ja Venäjällä. Vuoden 2011 liikevaihto oli 1 900 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 27 500. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. www.itella.fi/konserni.