Itella Logistiikka ottaa käyttöön uuden sukupolven sähköpakettiautoja

30.10.2012

Itella Logistiikka ottaa ensimmäisten suomalaisyritysten joukossa käyttöön uuden sukupolven sähköpakettiautoja. Maailman ensimmäiset tehdasvalmisteiset Mercedes-Benz Vito E-CELL -merkkiset sähköpakettiautot luovutettiin Itella Logistiikalle tiistaina 30. lokakuuta.

Sähköpakettiautot sopivat ominaisuuksiltaan hyvin kuljetusajoihin kaupungissa. Sähköauto on käytössä hiljainen eikä siitä synny lainkaan hiilidioksidi- tai muita päästöjä. Uuden sähköpakettiauton toimintamatka on yhdellä latauksella noin 130 kilometriä. Akkujen kapasiteetti riittää hyvin kaupunkijakeluihin, joissa ajetaan noin 50-70 kilometriä päivässä. Akkujen lataaminen kestää noin viisi tuntia.

- Maan suurimpana kuljetus- ja jakeluyrityksenä Itellalla on merkittävä rooli ympäristöystävällisen kuljetustoiminnan kehittäjänä. Olemme edelläkävijöitä ja aktiivisesti osallistuneet vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttökokeiluihin. Kaksi uutta sähköpakettiautoa otetaan käyttöön Helsingissä. Sähköautojen lisäksi Itella Logistiikalla on käytössä biokaasuautoja eri puolilla Suomea, Kotimaan kuljetuksen johtaja Hannu Valkama Itella Logistiikasta kertoo.

Itellan jakelu- ja kuljetuskalustoon kuuluu yli 5 000 ajoneuvoa, joilla ajetaan vuodessa noin 170 miljoonaa kilometriä. Itellan ympäristöohjelman keskeisenä tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoteen 2020 mennessä (vertailuvuosi 2007, suhteessa liikevaihtoon). Keskeiset keinot ovat energiatehokkuuden parantaminen ja vähäpäästöisemmän uusiutuvan energian käyttö. Polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä pyritään alentamaan myös tehokkaalla reittisuunnittelulla, kuljetusten yhdistelyllä sekä ympäristön huomioivalla ajotapakoulutuksella. Tavoitteena on myös kasvattaa vaihtoehtoajoneuvojen osuus 40 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Lisätietoja Itellan ympäristötavoitteista ja -toimista

 

Lisätietoja medialle:
Itella Logistics Oy, Kotimaan kuljetus, johtaja Hannu Valkama, puh. 0400 500 021
Itella Logistics Oy, Kotimaan kuljetus, hankintapäällikkö Pekka Koskinen, puh. 0400 348 609

 

Valokuvat ja logot:
www.itella.fi/media