Itella Logistiikka aloitti yt-neuvottelut hallinnollisten töiden ja tukitoimien tehostamiseksi

09.10.2012

Itella Logistiikassa on aloitettu yhteistoimintaneuvottelut hallinnollisten töiden ja tukitoimien tehostamiseksi. Neuvottelujen piirissä on 386 esimies- ja asiantuntijatehtävissä sekä asiakaspalvelussa työskentelevää henkilöä Suomessa. Ensimmäinen neuvottelu pidettiin 8.10.2012.

Neuvottelujen taustalla on VR Transpointin liiketoimintakaupan seurauksena syntynyt kahden erillisen organisaation tilanne. Tavoitteena on yhdistää ja yhdenmukaistaa organisaatiot sekä samalla poistaa päällekkäisyyttä eri tehtävien hoidossa ja varmistaa yhdistymisen onnistuminen.

Kyseessä on organisointiin, työnjakoon ja uuden johtamisjärjestelmän luomiseen liittyvä yhteistoimintamenettely. Suunnitellut muutokset voivat kuitenkin aiheuttaa irtisanomisia tuotannollisin ja taloudellisin perustein.  Alustavan arvion mukaan vakinaisen henkilöstön vähentämistarve on enintään 20 henkilöä.

Neuvottelujen on arvioitu kestävän 7.11.2012 asti.

Lisätietoja medialle:
Hannu Valkama, johtaja, Kotimaan kuljetus, puh. 0400 500 021
Erkki Valtonen, johtaja, Maantiekuljetukset, puh. 040 542 4342

Itella Logistiikka
Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palvelulogistiikan ratkaisuja auto-, meri- ja lentorahtiin sekä varastointiin ja muuhun sopimuslogistiikkaan. Asiakkaat voivat ulkoistaa meille logistiikkaprosessinsa yksittäisen osan tai laajimmillaan koko toimitusketjunsa. Itella Logistiikalla on toimintaa kahdeksassa maassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Viro ja Venäjä). Globaalit palvelut tarjoamme partnerien kautta. Itella-konserniin kuuluvan Itella Logistiikan liikevaihto vuonna 2011 oli 732 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä oli 7 100. www.itella.fi/logistiikka