Itella Logistiikan Jouni Asumaniemestä vuoden 2012 sankarikuljettaja

22.11.2012

Ammattikuljettaja Jouni Asumaniemi on palkittu Ammattina Sankari -kampanjan vuoden 2012 Sankarina. Asumaniemi kuljettaa työkseen kappaletavaraa Itella Logistiikassa Tampereella.

Tunnustuksen tarkoituksena on nostaa kaikkien teillä liikkuvien esikuviksi kuljetusalan ammattilaisia, jotka ovat tavalla tai toisella ylittäneet itsensä muiden ihmisten auttamiseksi ja liikenneturvallisuuden edistämiseksi. Kuka tahansa voi kirjata sankaritarinan talteen ja ehdottaa palkinnon saajaksi omasta mielestään kriteerit täyttävää kuljetusalan ammattilaista.

Sankariksi Asumaniemeä ehdotti rovaniemeläinen Silvia Autio. Ohitettuaan rekka-auton liukkaalla tiellä, hänen autonsa oli lähtenyt heittelehtimään.

− Jouni onnistui kuitenkin ällistyttävillä ajotaidoillaan väistämään minua ja samaan aikaan jarruttamaan. Olemme perheeni kanssa koko loppuelämämme kiitollisia Jounille, Autio kertoo.

Asumaniemi on ollut 22 vuotta ammattikuljettajana. Hän kertoo toiminnan tulleen suoraan selkäytimestä.

− Se, mitä tapahtui, kertoo minulle tekemisestäni ääritilanteissa ja nykyauton tekniikasta. Tämä kunnianosoitus motivoi ja kannustaa jatkamaan työtäni. Pyrin myös jatkossa olemaan sen kunnian arvoinen, jonka olen saanut.

Suomen maanteillä liikkuu yli 70 000 kuljetusalan ammattilaista, joiden keskuudesta palkitaan vuosittain niitä, jotka ovat esimerkillään edistäneet herrasmiesmäistä käyttäytymistä liikenteessä, ojentaneet auttavan kätensä apua tarvitseville tai rohkeutta ja nopeaa ajattelukykyä sekä suoraselkäisyyttä onnettomuustilanteissa.

www.ammattinasankari.fi