Itella laajentaa palvelupisteverkostoaan sadoilla uusilla noutopisteillä

25.06.2012

Laajeneva yhteistyö R-kioskin kanssa lisää asiakkaiden valinnanvaraa ensi syksynä

Itella Posti ja R-kioski Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Itellan palvelupisteverkosto laajenee lähes 300:lla R-kioskien yhteydessä olevalla Postin noutopisteellä. Itella Posti on suunnitellut lisäävänsä palvelupisteidensä määrää 1000:sta noin 500:lla vuoteen 2016 mennessä, jolloin Postin palvelupisteitä olisi yhteensä noin 1500. Yhteistyösopimus R-kioskin kanssa on osa laajentamissuunnitelmaa. Nyt solmitun sopimuksen myötä Postilla on maan kattavin pakettien noutoverkosto. Uusien, syksyllä avattavien noutopisteiden sijainnit tiedotetaan myöhemmin.

Itella Posti kehittää palveluitaan mahdollisimman monipuolisiksi ja asiakkaiden nykyisten asiointitarpeiden mukaisiksi. Erityisesti voimakkaasti kasvava verkkokauppa ja pakettien määrä vaativat myös uudenlaisia palvelumuotoja.

- Tutkitusti yhä useampi verkkokaupan asiakas haluaa valinnanvaraa siihen, mistä pakettinsa noutaa. R-kioskit ovat meille tähän tarkoitukseen erinomainen ja pitkäaikainen yhteistyökumppani, jonka kanssa olemme yhdessä kehittäneet noutopistepalvelua. R-kioskit sijaitsevat keskeisillä paikoilla ja ovat avoinna viikon jokaisena päivänä pitkin aukioloajoin. Suosituimmat postipalvelut, paketin vastaanottaminen, palautukset ja postimerkkien hankinta ovat helposti saatavilla, sanoo johtaja Petri Aaltonen Itella Postista.

- Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden asioida siellä, missä se heille parhaiten sopii. Postipalvelut ovat tärkeä osa lähipalvelutarjontaamme, ne helpottavat asiakkaidemme arkea ja lisäävät asiakastyytyväisyyttä. Postin noutopistepalvelun tulo lukuisiin R-kioskeihin vahvistaa asemaamme entisestään pakettien kätevänä noutopaikkana niin pienillä kylillä kuin kaupunkien asuinalueillakin, sanoo R-kioskin ketjujohtaja Teemu Rissanen.

Lisää vaihtoehtoja paketin noutamiseen

Tällä hetkellä paketit ohjautuvat asiakkaille pääasiassa asiakkaan kotiosoitteen mukaisesti määräytyvään kotipostiin. Asiakas voi myös valita pakettiensa noutopaikan valitsemalla sen verkkokauppiaan tarjoamista noutopaikkavaihtoehdoista. Lisää valinnanvaraa asiakkaille tuo myös Itellan tänä keväänä lanseeraama paketinohjauspalvelu. Palvelun avulla kuluttaja voi ohjata verkkokaupasta tilatut paketit itse valitsemaansa Postin palvelupisteeseen.  Palvelu on käytössä jo 00-14 alkuisilla postinumeroalueilla ja sitä laajennetaan valtakunnalliseksi vaiheittain.

Postin palvelupisteverkosto koostuu posteista, pakettiautomaateista ja noutopisteistä. Postimerkkejä myy lähes 3500 jälleenmyyjää. Postin keltaisia ja sinisiä kirjelaatikoita on yli 7000. Verkoston palveluihin kuuluvat myös kotiinkuljetus ja ns. noutomerkkipalvelu.

 

Lisätietoja paketinohjauspalvelusta:  www.posti.fi/ohjaus

Itella Posti Oy huolehtii postipalveluista kaikkialla Suomessa vastaten kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinointilähetysten jakeluista, paketti- ja pikakuljetuspalveluista, NetPostista sekä Postin myymälöistä ja myyntipisteistä. Itella Posti Oy kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään, jonka liikevaihto vuonna 2011 oli 1 152 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 17 900. Itella Viestinvälitys on osa Itella-konsernia. www.itella.fi

R-kioski on kannattava ja keskitetysti ohjattu kioskiketju, joka monipuolisella tuotevalikoimallaan tarjoaa asiakkailleen mielihyvää ja tuo helppoutta heidän elämäänsä. Suomessa on 653 R-kioskia. R-kioski Oy on osa Reitan Convenience - yhtiötä. Reitan Convenience on markkinajohtaja kioski- ja convenience toiminnassa pohjoismaissa ja Baltian maissa yli 2500 myymälällä. www.r-kioski.fi