Itella ja VR-Yhtymä solmivat aiesopimuksen liiketoimintakaupasta

29.05.2012

Lehdistötiedote 29.5.2012 klo 12.15

Itella Oyj ja VR-Yhtymä Oy ovat tänään solmineet aiesopimuksen liiketoimintakaupasta, jolla Itella Logistiikka ostaa VR Transpointin kappaletavaralogistiikan liiketoiminnan Suomessa. Aiesopimuksen piiriin kuuluvan kappaletavaralogistiikan liikevaihto on noin 130 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä reilut 800. Valtio-omistaja on aktiivisesti osallistunut liiketoimintojen yhdistämisen valmisteluun. Yhdistämisen tavoitteena on poistaa toiminnan päällekkäisyyksiä.

Kaupan arvioidaan toteutuvan noin kolmessa kuukaudessa. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

- Tämä on kotimaisen logistiikkatoiminnan kannalta hyvä asia, koska toiminnan laajuus tuo mukanaan tehokkuusetuja. Perusteelliset selvityksemme ovat osoittaneet, että yhtiöiden toimintoja yhdistämällä on saavutettavissa myös asiakkaille näkyviä hyötyjä, Itellan konsernijohtaja Jukka Alho sanoo.

- VR Transpoint keskittyy massatavaralogistiikkaan ja sen kehittämiseen sekä rauta- että maanteillä. Kappaletavaralogistiikasta luopuminen on osa VR-konsernin strategian muutosta, VR-konsernin toimitusjohtaja Mikael Aro toteaa.

 

Lisätietoa:

Jukka Alho, Itella, konsernijohtaja, puh. 020 452 3366 (Itella MediaDesk)
Mikael Aro, VR-Yhtymä, toimitusjohtaja, puh. 030 720 000

 

Itella Logistiikka

Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palvelulogistiikan ratkaisuja auto-, meri- ja lentorahtiin sekä varastointiin ja muuhun sopimuslogistiikkaan. Asiakkaat voivat ulkoistaa meille logistiikkaprosessinsa yksittäisen osan tai laajimmillaan koko toimitusketjunsa. Itella Logistiikalla on toimintaa kahdeksassa maassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Viro ja Venäjä). Globaalit palvelut tarjoamme partnerien kautta. Itella-konserniin kuuluvan Itella Logistiikan liikevaihto vuonna 2011 oli 732 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä oli 7 100. www.itella.fi/logistiikka

 

VR-Yhtymä

VR-Yhtymä on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infrarakentamisen palveluyritys. Konserni tarjoaa työtä 11 500 ammattilaiselle Suomessa ja kymmenessä Euroopan maassa. Kappaletavaralogistiikassa työskentelee noin 800 henkilöä. www.vrgroup.fi