Itella ja VR allekirjoittivat kauppakirjan VR Transpointin kappaletavaralogistiikasta

31.07.2012

Itella Logistics Oy ja VR-Yhtymä Oy ovat tänään allekirjoittaneet aiesopimuksen mukaisesti kauppakirjan, jolla Itella Logistiikka ostaa VR Transpointin kappaletavaralogistiikan liiketoiminnan Suomessa sekä siihen kuuluvan PT Logistiikka Oy:n koko osakekannan.

Kaupan piiriin kuuluvan kappaletavaralogistiikan liikevaihto on noin 130 miljoonaa euroa ja Itellaan siirtyvän henkilöstön määrä on reilut 800. Henkilöstö on pääasiassa kuljetus-, terminaali- ja varastotyöntekijöitä, jotka siirtyvät Itellan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Tavoitteena on toteuttaa kauppa 1.10.2012. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Kaupan osapuolet eivät julkista kauppasummaa.

Toukokuun 29. päivä julkaistu tiedote aiesopimuksesta sisältää tietoa kaupan taustoista sekä Itellan konsernijohtaja Jukka Alhon ja VR-konsernin toimitusjohtaja Mikael Aron kommentit asiasta:
Itella ja VR-Yhtymä solmivat aiesopimuksen liiketoimintakaupasta

Lisätietoa:

Jukka Alho, Itella, konsernijohtaja, puh. 020 452 3366 (Itella MediaDesk)
Mikael Aro, VR-Yhtymä, toimitusjohtaja, puh. 030 720 000

Voit ladata aiheeseen liittyviä valokuvia Itellan kuvapankista.

Itella Logistiikka
Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palvelulogistiikan ratkaisuja auto-, meri- ja lentorahtiin sekä varastointiin ja muuhun sopimuslogistiikkaan. Asiakkaat voivat ulkoistaa meille logistiikkaprosessinsa yksittäisen osan tai laajimmillaan koko toimitusketjunsa. Itella Logistiikalla on toimintaa kahdeksassa maassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Viro ja Venäjä). Globaalit palvelut tarjoamme partnerien kautta. Itella-konserniin kuuluvan Itella Logistiikan liikevaihto vuonna 2011 oli 732 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä oli 7 100.
www.itella.fi/logistiikka

VR-Yhtymä
VR-Yhtymä on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infrarakentamisen palveluyritys. Konserni tarjoaa työtä 11 500 ammattilaiselle Suomessa ja kymmenessä Euroopan maassa. Kappaletavaralogistiikassa työskentelee noin 800 henkilöä.
www.vrgroup.fi