Itella Informaation tulostusliiketoiminta Saksassa on myyty toimivalle johdolle

06.06.2012

Saksan Itella Informaation toimiva johto on ostanut Itellalta tulostusliiketoiminnan. Uusi yritys toimii jatkossa Itellan tulostuskumppanina Saksassa.

Uuden yrityksen nimi on docsellent GmbH. MBO-järjestelynä (Management buyout) toteutettavan kaupan myötä noin 100 henkilöä siirtyy docsellent GmbH:n palvelukseen. docsellent GmbH aloitti toimintansa 1. kesäkuuta 2012.

Kuten Itella-konsernin osavuosikatsauksessa tammi-maaliskuulta 2012 kerrottiin, on Saksan tulostusliiketoiminnan osalta todettu selvä muutostarve. Osavuosikatsauksessa kerrotut tehostamistoimenpiteet on nyt saatettu päätökseen, ja kaupan osalta kirjataan toisen vuosineljänneksen tulokseen (arviolta 14 miljoonan euron) kertaluonteinen tappio.

- Tulostusliiketoiminta on vahvasti paikallista, sanoo Itella Information GmbH:n entinen talousjohtaja Philippe Coquelet. Eri maissa on tarkasti määritellyt tuotantovaatimukset, jolloin erottautuminen ja lisäarvon tuottaminen on helpompaa kansainvälisen yhteistyökumppaniverkoston kautta.

- Myös henkilökohtaiset suhteet ja joustavuus ovat avaintekijöitä menestykseen tällä toimialalla, lisää johtaja ja uuden docsellent GmbH:n omistaja Thomas Simon.

- doCSellent GmbH toimii jatkossa Itella Informaation tulostuskumppanina Saksassa, eli tulostus kuuluu taloushallinnon palveluiden lisäksi Itellan palveluvalikoimaan Saksassa myös jatkossa, sanoo Itella Information Holding GmbH:n toimitusjohtaja Petri Karjalainen.

docsellent GmbH:n omistajat ovat Philippe Coquelet, Head of Finance ja Thomas Simon, Head of Production. Molemmat ovat tulostusliiketoiminnan ja johtamisen asiantuntijoita ja he ovat työskennelleet Itellassa useamman vuoden. Heillä on myös vahva kokemus asiakkuudenhallinnasta.

Itella Informaation muut toiminnot Saksassa sijaitsevat Hannoverissa ja Halle an der Saalessa ja ne työllistävät noin 120 taloushallinnon asiantuntijaa.

 

Lisätietoja:

Petri Karjalainen, puh. 040 741 6041, etunimi.sukunimi@itella.com

 

Itella Informaatio parantaa asiakkaidensa kannattavuutta ja ketteryyttä tarjoamalla taloushallinnon prosesseja palveluna sekä kassavirtojen automatisointiratkaisuja. Palvelumme kattavat koko taloushallinnon: ostotilauksesta maksamiseen, myyntitilauksesta saapuvan rahavirran hallintaan sekä laajimmillaan koko laskentatoimen ja palkkahallinnon. Suurten volyymien mittakaavaedut, automatisoidut prosessit ja alan parhaat käytännöt takaavat, että asiakkaidemme taloushallintoa hoidetaan tehokkaasti, ammattimaisesti ja joustavasti. Itella Informaatio toimii 11 Euroopan maassa yli 2000 ammattilaisen voimin. Vuonna 2011 liikevaihto oli 273,7 miljoonaa euroa. Itella Information -liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin. Lisätietoja www.itella.com.