HockeyBird luistelee jääkiekon MM-kisojen postimerkkiin

21.02.2012

 

Jääkiekon 2012 MM-kotikisojen postimerkin kuva-aiheeksi tulee paljon huomiota herättänyt kisamaskotti HockeyBird. Postimerkki, postikortit ja ensipäivänkuori tulevat myyntiin 21. maaliskuuta 2012.

Postimerkin ja oheistuotteiden suunnittelusta vastaa sama mies,  joka on myös MM-kisamaskotin ilmeen takana. Kyseessä on Rovio Entertainmentin Lead Artist Toni Kysenius, jonka haaveena on ollut opiskeluajoista lähtien nimenomaan postimerkin suunnittelu.

- HockeyBirdin tehtävänä on tuoda lintuenergiaa suureen urheilujuhlaan ja tunkea nokkansa ihan joka paikkaan eli tietysti se luistelee myös postimerkkiin, Toni Kysenius kertoo.

Kymmenen merkin arkeissa myytävä 1. luokan tarrapostimerkki soveltuu hyvin myös Suomen ulkopuolelle lähetettäviin kisatervehdyksiin. Postimerkistä otetaan viiden miljoonan kappaleen painos. Merkin painamisesta vastaa hollantilainen Joh. Enschedé Stamps -painotalo.

Kymmenen kappaleen HockeyBird-postimerkkiarkki maksaa 7,50 euroa ja ensipäivänkuori 1,30 euroa. Kisaterveiset voi lähettää HockeyBird-postikorteilla, joita on viisi erilaista samanaiheisessa pakkauksessa.

Suomi ja Ruotsi jakavat jääkiekon MM-kisojen isännyyden vuosina 2012 ja 2013. Vuonna 2012 kisojen pääpaikkana on Helsingin Hartwall Areena ja toisena pelipaikkana toimii Tukholman Ericsson Globen. Vuoden 2012 kisojen pelipäivät ovat 4.-20. toukokuuta.

Liite

MM-kisamaskotti on suunnittelijan unelmahomma (pdf)

Lisätietoja:

tuotepäällikkö Tommi Kantola, puh. 020 451 5531, etunimi.sukunimi@posti.fi, Itella Viestinvälitys
Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366, viestinta@itella.com

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön