Heikki Malinen on nimitetty Itellan konsernijohtajaksi 11.12.2012 alkaen

21.08.2012

Pörssitiedote 21.8.2012 klo 13.30

KTM, MBA Heikki Malinen (50) on nimitetty Itellan uudeksi konsernijohtajaksi 11.12.2012  alkaen. Vuodesta 2000 konsernia johtanut Jukka Alho jää tuolloin sopimuksen mukaisesti eläkkeelle. Heikki Malinen siirtyy Itellan palvelukseen 1.11. 2012.

Malinen on toiminut Pöyry Oyj:n toimitusjohtajana vuodesta 2008 kesäkuuhun 2012 asti. Sitä ennen hän toimi UPM-Kymmene Oyj:n strategiajohtajana ja johtokunnan jäsenenä. Malinen on työskennellyt vuosina 1997-2005 Yhdysvalloissa UPM-Kymmenen, Pöyryn ja McKinsey & Companyn palveluksessa.

- Heikki Malisen pitkäaikainen kokemus vaativista johtamistehtävistä antaa erinomaisen pohjan johtaa Itellaa vaiheessa, jossa perinteisen kirjepostin väheneminen aiheuttaa sopeutumistarvetta ja samanaikaisesti digitaalisen viestinnän sekä etäkaupan ja logistiikan volyymin kasvu luo uusia mahdollisuuksia Itellalle. Malisen kokemus kansainvälisten suuryritysten johtotehtävistä tukee Itellan menestymistä sekä sen omassa kansainvälistymisessä että vastaamisessa kiristyvään kansainväliseen kilpailuun, Itellan hallituksen puheenjohtaja Arto Hiltunen sanoo.

- Itella on Suomen johtava viestinvälitykseen, logistiikkaan ja informaatiologistiikkaan erikoistunut yritys, jolla on kansallisesti merkittävä rooli peruspalvelun tuottamisessa. Digitalisoituminen, e-kauppa ja globalisaatio luovat Itellalle mielenkiintoisia kasvumahdollisuuksia kotimaassa ja ulkomailla, mutta myös haasteita. Odotan innolla mahdollisuutta tutustua yhtiön henkilöstöön, asiakkaisiin ja sidosryhmiin sekä viedä yhtiötä kohti seuraavaa kehitysvaihetta, Heikki Malinen sanoo.

Lisätietoja
Itellan hallituksen puheenjohtaja Arto Hiltunen, yhteydenotot Itella MediaDeskin välityksellä: puh. 020 452 3366

Valokuvat
Voit ladata painokelpoisen kuvan Heikki Malisesta

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, logistiikan ja taloushallinnon aloilla Euroopassa ja Venäjällä. Vuoden 2011 liikevaihto oli 1 900 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä on noin 27 500. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/konserni.