Earth Hour pimentää jälleen Itellan kiinteistöjä

29.03.2012

Itella osallistuu lauantaina 31. maaliskuuta maailmanlaajuiseen ilmastotempaukseen. Valojen sammuttaminen Earth Hour -tunnin ajaksi kello 20.30-21.30 on symbolinen ele ilmaston puolesta.

Itellan pääkonttorin lisäksi tempaus pimentää mainosvalot Itellan suurimmista toimitiloista pääkaupunkiseudulla; Helsingin pääpostitalosta, Logistiikkakeskuksesta sekä Helsingin postikeskuksesta.

Mahdollisuuksien mukaan sammutetaan niin sisä-, julkisivu- kuin ulkovalaistus. Valojen sammuttaminen ei saa haitata normaalia työskentelyä tai vaarantaa yleistä turvallisuutta.

– Kiinnitämme sähkönkulutukseen huomiota osana hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Viime vuonna kiinteistöjen energiatehokkuus Suomessa parani merkittävästi ja sähkönkulutus laski 6 prosenttia verrattuna vuoteen 2010. Lisäksi uusiutuvilla energiamuodoilla tuotetun eli ns. vihreän sähkön osuus kasvoi 75 prosenttiin, ympäristö- ja yritysvastuujohtaja Hanna Kaustia kertoo.

Itellan ympäristöohjelman keskeisenä tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen alentaminen 10 % vuoteen 2012 mennessä; -30 % vuoteen 2020 mennessä (vertailukohtana vuosi 2007; suhteessa liikevaihtoon). Tavoitteeseen päästään parantamalla energiatehokkuutta niin kiinteistöissä kuin ajoneuvoissakin ja ottamalla käyttöön uusiutuvaa energiaa.

Australiasta vuonna 2007 liikkeelle lähtenyt WWF:n Earth Hour -kampanja on parissa vuodessa valloittanut - ja pimentänyt - koko maailman. Viime vuonna tempaukseen osallistui jo 135 maata.

Lisätietoja
Itellan ympäristöohjelmasta.  
WWF:n Earth Hour -kampanjasta: http://www.wwf.fi/earthhour/