Asiakaskysely: NetPostin käyttäjät arvostavat turvallisuutta ja maksuttomuutta

13.02.2012

 

NetPostin loppuvuodesta 2011 tekemä asiakastyytyväisyyskysely kuluttaja-asiakkaille osoittaa, että käyttäjät kokevat palvelun hyödylliseksi.

Kyselyyn osallistuneista 61 % koki NetPostin vastaavan tarpeitaan hyvin ja 19 % erinomaisesti. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, mitä kaikkia ominaisuuksia heillä olisi käytössään.

Kysely toteutettiin edellisen kerran vuonna 2009. Siihen verrattuna käyttö on tihentynyt: yhä useampi asioi NetPostissa ainakin kerran viikossa. Näyttäisi siltä, että sähköinen postilaatikko on muuttumassa jo rutiiniksi.

      

- Suurin osa vastaajista piti palvelun maksuttomuutta ja turvallisuutta erittäin tärkeänä. Nämä ominaisuudet ovatkin NetPostin kulmakivet, joiden varaan on hyvä rakentaa, toteaa NetPostin johtaja Tommi Björklund.

Tärkeimmiksi NetPostin ominaisuuksiksi koettiin sähköinen saapumisilmoitus, käyttöliittymän selkeys, ja arkiston säilyminen, vaikka vaihtaisi pankkia. Käytetyimmät ominaisuudet olivat E-laskut, laskun merkitseminen maksetuksi ja omat kansiot, joihin tärkeitä asiakirjoja voi tallentaa ja luokitella.

Mobiilisovelluksia, näköislehtiä tai lomakkeita suurin osa käyttäjistä ei ollut huomannut.

- Uudet ominaisuudet, joita ovat myös mahdollisuus tilata muistutus laskusta, jota ei ole vielä maksanut, ja arkistoinnin jatkoaika, on kehitetty asiakkaiden toiveesta. Suurin osa kuitenkin käy lähinnä lukaisemassa saapuneet kirjeet eikä ehdi huomata, mihin kaikkeen NetPostia voisikaan käyttää. Tässä meidän pitää aktivoitua, sillä palvelu paranee huimaa vauhtia, kertoo Tommi Björklund.

NetPostin asiakastyytyväisyyskysely kohdistettiin 10 000 suomenkieliselle NetPostin kuluttaja-asiakkaalle, jotka olivat käyttäneet NetPostia tänä vuonna. Asiakkaat oli valikoitu tasavälisenä otantana postinumeron mukaan järjestetystä asiakasrekisteristä. Vastauksia saatiin 1802.