Ajoissa lähetetyt paketit toimitetaan jouluksi perille – Postin ruuhkaa puretaan poikkeusjärjestelyin (Päivitetty 20.12.)

18.12.2012

Pääasiassa verkkokaupan suuresta suosiosta johtuva valtava pakettimäärä on ruuhkauttanut posteja eri puolella maata. Pakettien määrän kasvuun varauduttiin Itella Postissa hyvissä ajoin ennen joulua muun muassa palkkaamalla ennätysmäärä jouluapulaisia, mutta kuluttajien tekemien verkkokauppaostosten määrä on silti ylittänyt odotukset ja viimevuotiset pakettimäärät reippaasti. Sekä maanantain 17.12. että tiistain 18.12. aikana Itella Postin verkostossa käsiteltiin kumpanakin päivänä ennätykselliset yli 200 000 pakettia.

-Pahoittelemme postien ruuhkautumista ja pyydämme asiakkailtamme kärsivällisyyttä. Kaikki ajoissa lähetetyt paketit ehtivät perille jouluksi joko kotiin toimitettuina tai noudettavaksi postista. Loppuviikosta tilanne helpottaa ja puramme ruuhkaa parhaillaan poikkeusjärjestelyin ja kuljetamme muun muassa paketteja asiakkaille suoraan kotiin ilman lisämaksua, kertoo Itellan pakettipalveluista vastaava johtaja Aku Happo.

Postit ovat tällä viikolla auki pidennettyjen aukioloaikojen mukaisesti ja vähiten ruuhkaa myymälöissä esiintyy illan viimeisinä aukiolotunteina eli kello 18-20 välisenä aikana. Myös myyntipisteiden ja pakettiautomaattien pitkät aukioloajat kannattaa hyödyntää. Postipaketin ehtii hyvin noutaa myös vielä ensi viikonlopun aikana. Postit ovat avoinna lauantaina 22.12. klo 10-16 ja sunnuntaina 23.12. klo 12-16. Lauantain aikana paketteja saapuu vielä myymälöihin ja asiakkaille toimitetaan tuolloin sähköisiä saapumisilmoituksia.

Postien ruuhkautumistilannetta seurataan jatkuvasti ja tilannetietoja päivitetään Postin verkkosivuille.

Ohje asiakkaille:

Postin asiakaspalvelu vastaa kuluttajille numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-20 ja la klo 10-16 ja su 12-16 sekä yrityksille numerossa 0200 77000 (pvm/mpm). Lisäksi asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin myös Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/posti.fi