2012 Jääkiekon MM-kisojen HockeyBird-postimerkki ilmestyy keskiviikkona 21.3.

16.03.2012

Ensipäiväntilaisuus Helsinki 10:ssä kello 12–14

Kisakuume nousee, kun Itella Posti Oy julkaisee ensi keskiviikkona 21. maaliskuuta 2012 Jääkiekon MM-kisojen HockeyBird -postimerkin. Tapauksen kunniaksi Helsinki 10:n myymälässä (Elielinaukio 2F) järjestetään kello 12–14 ensipäiväntilaisuus, jossa ovat paikalla postimerkin suunnittelija Toni Kysenius ja kuvittaja Olga Budanova.
 
Linnut ovat tuttu aihe HockeyBird-kisahahmon suunnitelleelle Toni Kyseniukselle, sillä hän toimii Lead Artistina Rovio Entertainment Ltd:ssä, jonka Angry Birds -hahmot tunnetaan kaikkialla maailmassa.
 
Toni Kysenius ja Olga Budanova antavat ensipäiväntilaisuudessa nimikirjoituksia kaikkiin myytävinä oleviin HockeyBird-tuotteisiin: postimerkkeihin, ensipäivänkuoriin ja erilaisiin postikortteihin. Paikalla on tietysti elävänä myös itse HockeyBird-kisamaskotti.
 
Ensipäiväntilaisuudessa kävijät voi osallistua samalla arvontaan, jonka palkintoina kisalippuja 4. toukokuuta pelattavaan USA–Ranska -otteluun.

Ensipäiväntilaisuudessa myös meriaiheinen pienoisarkki

Samana päivänä 2012 Jääkiekon MM-kisojen HockeyBird -merkin kanssa julkaistaan myös Klaus Welpin suunnittelema Merellinen Pohjola -sarjaan kuuluva pienoisarkki, jossa kuvataan merellä tehtävää rajavalvontaa ja meripelastustoimintaa. Myös Klaus Welp on ensipäiväntilaisuudessa paikalla nimikirjoituksia jakamassa. Vastaavalla meriaiheisella teemalla julkaistaan postimerkit samaan aikaan Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Ahvenanmaalla, Färsaarilla ja Grönlannissa.

Lisätietoja:

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

HockeyBird-kuvamateriaalia
Itellan kuvapankki