Uudet SmartPOST-pakettiautomaatit otetaan käyttöön marraskuussa

06.10.2011

Itella Posti ottaa marraskuussa käyttöön 35 uutta SmartPOST-pakettiautomaattia. Tähän asti pääkaupunkiseudulla toiminut automaattiverkosto laajenee nyt valtakunnalliseksi, kun automaatit otetaan marraskuussa käyttöön 16 muulla paikkakunnalla. Uusia automaatteja avataan nyt pääkaupunkiseudun lisäksi Järvenpäähän, Kouvolaan, Lahteen, Hämeenlinnaan, Turkuun, Poriin, Tampereelle, Seinäjoelle, Jyväskylään, Mikkeliin, Lappeenrantaan, Vaasaan, Kuopioon, Ouluun, Rovaniemelle ja Tornioon.

- Automaattiverkosto kattaa nyt lähes kaikki suurimmat kaupungit. Automaatit sijoitetaan vilkkaille asioimispaikoille ja näin asiakkaat voivat hoitaa pakettinsa noudon tai lähettämisen kätevästi muun päivittäisasiointinsa ohessa ja joustavina aukioloaikoina, kertoo liiketoimintajohtaja Tommi Sunikka Itellan Pakettipalveluista.

SmartPOST-pakettiautomaatti toimii siten, että tilatessaan tuotteita verkkokaupasta asiakas voi valita pakettinsa noutopaikaksi itselleen sopivimmin sijaitsevan SmartPOST-pakettiautomaatin. Kun paketti on saapunut automaattiin, asiakas saa matkapuhelimeensa lokerokoodin sisältävän tekstiviestin. Lokerokoodi näppäillään pakettiautomaatilla ja paketin saa lokerosta sen avautuessa. Kuluttaja- ja yritysasiakkaat voivat myös lähettää automaatista paketin joko toiseen SmartPOST-automaattiin tai mihin tahansa yli tuhannesta postista. Asetettuaan lähetyksen lokeroon asiakas voi halutessaan maksaa lähetyksen automaatissa olevalla sirukortilla.

Asiakkailta kiitosta nopeudesta ja helppoudesta

Ensimmäiset viisitoista pakettiautomaattia otettiin käyttöön keväällä pääkaupunkiseudulla. Tommi Sunikan mukaan sekä asiakkaat että verkkokauppiaat ovat ottaneet uuden toimitustavan vastaan positiivisesti.

- SmartPOST antaa kuluttajille mahdollisuuden valita haluamansa noutopiste, mistä hänen on helpointa asioida. Myös verkkokauppiaille SmartPOST tarjoaa lisää valinnanvaraa pakettien noutamiseen ja lähettämiseen. Automaattiverkoston laajennus on osa postin palveluverkoston kehittämistä, jonka tarkoitus on vastata asiakastarpeeseen, niin kuluttajien kuin yritysten osalta.

Kesäkuussa Itella selvitti asiakkaidensa tyytyväisyyttä palveluun verkkokyselyn avulla. Kyselyn tuloksen mukaan SmartPOSTIn parhaita puolia ovat vastaanottamisen helppous, jonotuksen välttäminen ja pakettien kulkunopeus. Myös hinnat koettiin edullisiksi. Lähes kaikki automaattia käyttäneet (94 %) sanoivat voivansa suositella sitä ystävilleen ja tuttavilleen.

Lisätiedot:

Itella MediaDesk 020 452 3366

Uusien automaattien sijannit löytyvät osoitteesta: www.posti.fi/smartpost ja www.itella.fi/smartpost.

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön on saatavissa Itellan verkkosivujen Media-osiosta.