Saariston postinkulusta neuvoteltiin

12.01.2011

Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Itella Posti neuvottelivat saariston postinkulusta tiistaina 11. tammikuuta. ELY-keskuksen uuden ohjeistuksen ei uskota vaikuttavan saariston postinkulkuun laajemmin. Itella Posti turvaa poikkeusjärjestelyin postinkulun kelirikon aikana aiempien vuosien tapaan.

Varsinais-Suomen ELY-keskus muutti vallitsevaa käytäntöä yhteysalusten kulussa vuoden alussa. Uuden ohjeistuksen mukaan postia kuljetetaan saariin yhteysaluksilla ainoastaan henkilö- ja tavarakuljetusten yhteydessä.

Lisäksi Itella Posti ja ELY-keskus sopivat neuvotteluissa yhteistyöstä, jonka tavoitteena on turvata saariston postinkulku mahdollisimman hyvin myös muutostilanteissa. 

Itella Posti Oy huolehtii postipalveluista Suomessa vastaten kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinointilähetysten jakeluista, paketti- ja pikakuljetuspalveluista, NetPostista sekä Postin myymälöistä ja myyntipisteistä. Itella Posti Oy kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään, jossa on työntekijöitä 18 000 ja liikevaihto vuonna 2009 oli 900 miljoonaa euroa. Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmä on osa Itella-konsernia.