Postinumeroalueiden rajoja selkeytetään Mikkelissä

19.01.2011

Muutokset tulevat voimaan 1. maaliskuuta 2011 alkaen

Itella Posti selkeyttää postinumeroalueiden rajoja Mikkelin alueella. Maantieteellisesti yhtenäisten postinumeroalueiden hyötynä on postilähetysten kulku lähettäjältä vastaanottajalle entistä sujuvammin ja luotettavammin. Järjestely koskee noin 3000 postinsaajatalouden ja -yrityksen postinumeroa. Muutos toteutetaan 1. maaliskuuta 2011 alkaen.

Postinumeromuutoksesta tiedotetaan kirjeitse niille postinsaajille, joiden postinumero muuttuu maaliskuun alussa. Vanhat postinumerot ovat käytössä helmikuun loppuun saakka. Kolmen kuukauden siirtymäaikana vanhojen postinumeroiden käyttö ei viivästytä postinkulkua.

Postinumeromuutokset vaikuttavat myös asiointeihin posteissa joidenkin postinsaajien kohdalla. Postista noudettavien pakettien ja muiden kuitattavien lähetysten osalta asiointiposti vaihtuu yhteensä 475 kotitaloudella ja yrityksellä. Muutoksesta kerrotaan tarkemmin asiakastiedotteissa. Muut postin tarjoamat palvelut saa mistä tahansa postista kuten tähänkin saakka.

Oikea osoite varmistaa lähetysten perillemenon

Postinkulun sujuvuuden kannalta on tärkeää, että uusi postinumero vakiintuisi käyttöön mahdollisimman nopeasti. Muutosalueiden postinsaajia pyydetään ilmoittamaan uudesta postinumerosta kaikille niille henkilöille, yrityksille ja yhteisöille, jotka lähettävät heille postia. Asiakastiedotteen mukana jaetaan muutama osoitteenmuutoskortti, joilla voi ilmoittaa uuden postinumeron postin lähettäjille. Kortteja saa lisää posteista.
 
Oikeaan osoitteeseen kuuluu vastaanottajan nimen lisäksi kadun tai tien nimi ja talon numero/portaan tunnus ja huoneiston numero sekä postinumero ja postitoimipaikan nimi.

Postinumeron muuttuminen ei edellytä muuttoilmoituksen tekemistä postiin tai maistraattiin.

Uudet postinumerot otetaan käyttöön seuraavilla alueilla:

50200 MIKKELI Kovalan alueella
50300 MIKKELI Vehmaskylän alueella
50700 MIKKELI Vatilan ja Porrassalmen alueilla
50800 MIKKELI Louhimon alueella

Muihin postinumeroihin liitettävät alueet:

50130 MIKKELI Pitkäjärven alue
50150 MIKKELI Tuskun alue
50160 MIKKELI Tuukkalankatu, Kattilamäenkatu ja Laajalammintien alkupuoli
50170 MIKKELI Suonsaaren alue
50190 MIKKELI Salosaaren alue ja osa Launialasta
50500 MIKKELI Tonavan ja Pustan alueet

 

Lisätietoja medialle: aluepäällikkö Martti Honkanen, puh. 020 451 3122,
sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@posti.fi