Postinumeroalueiden rajoja selkeytetään Lappeenrannassa

19.01.2011

Uudet postinumerot tulevat voimaan 1. maaliskuuta 2011 alkaen

Itella Posti selkeyttää postinumeroalueiden rajoja Lappeenrannan alueella. Yhtenäisten postinumeroalueiden hyötynä on postilähetysten kulku lähettäjältä vastaanottajalle entistä sujuvammin ja luotettavammin.

Postinumeroalueesta 53100 irrotetaan kolme uutta postinumeroaluetta. Postinumero 53550 LAPPEENRANTA otetaan käyttöön Myllymäen liike- ja teollisuusalueella sekä läheisellä etelänpuoleisella asuinalueella, postinumero 54260 LAPPEENRANTA Hanhijärven alueella ja 54300 LAPPEENRANTA Korkea-ahon ja Vilkjärven alueella. Postinumeroa 53100 LAPPEENRANTA käytetään edelleen kaupungin keskustassa.

Järjestely koskee noin 1100 postinsaajatalouden ja -yrityksen postinumeroa. Muutos toteutetaan 1. maaliskuuta 2011 alkaen.
Postinumeromuutoksesta tiedotetaan kirjeitse niille postinsaajille, joiden postinumero muuttuu maaliskuun alussa. Vanhat postinumerot ovat käytössä helmikuun loppuun saakka. Kolmen kuukauden siirtymäaikana vanhojen postinumeroiden käyttö ei viivästytä postinkulkua.

Oikea osoite varmistaa lähetysten perillemenon

Postinkulun sujuvuuden kannalta on tärkeää, että uusi postinumero vakiintuisi käyttöön mahdollisimman nopeasti. Muutosalueiden postinsaajia pyydetään ilmoittamaan uudesta postinumerosta kaikille niille henkilöille, yrityksille ja yhteisöille, jotka lähettävät heille postia. Asiakastiedotteen mukana jaetaan muutama osoitteenmuutoskortti, joilla voi ilmoittaa uuden postinumeron postin lähettäjille. Kortteja saa lisää posteista.

Oikeaan osoitteeseen kuuluu vastaanottajan nimen lisäksi kadun tai tien nimi ja talon numero/portaan tunnus ja huoneiston numero sekä postinumero ja postitoimipaikan nimi.

Postinumeron muuttuminen ei edellytä muuttoilmoituksen tekemistä postiin tai maistraattiin.

Postinumeromuutokset eivät vaikuta asiointeihin posteissa. Posteista noudettavien pakettien ja muiden kuitattavien lähetysten asiointipostit säilyvät ennallaan. Muut postin tarjoamat palvelut saa mistä tahansa postista kuten tähänkin saakka.

Lisätietoja medialle: aluepäällikkö Martti Honkanen, puh. 020 451 3122,
sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@posti.fi