Posten Åland ja Itellan NetPosti-palvelut yhteistyöhön

20.01.2011

NetPosti-laatikkoon kolahtaa lisää postia

Ahvenanmaan maakuntahallituksen alaisuudessa toimiva jakelu- ja logistiikka-alan liikelaitos Posten Åland ja Itellan NetPosti-palvelut ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka ansiosta Posten Ålandin asiakasyritykset voivat välittää kuluttajille suunnatut kirjeet sähköisesti NetPostiin.

Kuluttaja itse päättää haluaako kirjeet perinteisesti paperisina vai sähköisesti NetPostiin. Posten Åland välittää vuosittain 23 000 000 kirjettä.

 

NetPosti on sisältöriippumaton sähköinen asiointipalvelu, jonne vastaanottaja voi vastaanottaa asiapostinsa sähköisesti laskuista palkkakuitteihin ja järjestöviesteihin saakka.

- Meistä on tärkeää auttaa asiakasyrityksiämme siirtymään kohti sähköistä asiointia. Sähköinen asiointi tuo organisaatioille kustannussäästöjä, parantaa asiakaspalvelua ja on ympäristönkin kannalta kestävä ratkaisu. Kuluttajat ovat entistä tottuneempia käyttämään erilaisia sähköisiä palveluita ja hoitamaan päivittäisiä asioitaan sähköisesti, joten heille on luontevaa vastaanottaa omaa asiapostia sähköisesti. NetPostissa viestit ovat tallessa ja helposti arkistoitavissa, löydettävissä ja tuhottavissa, toisin kuin monesti paperiarkistoissa, toteaa Posten Ålandin myyntipäällikkö Jocke Nyberg.

Posten Ålandin ja NetPostin yhteistyö auttaa yrityksiä siirtymään sähköiseen viestinvälitykseen helposti ja kustannustehokkaasti. Kalliita järjestelmäinvestointeja ei tarvita. Yritykseltä riittää pelkkä ilmoitus, että se haluaa siirtää kuluttajille suunnatut kirjeet, esimerkiksi laskut tai palkkalaskelmat, NetPostiin.

- Kuluttajille ja pienille yrityksille tämä merkitsee sitä, että he voivat vastaanottaa yhä useammalta yritykseltä postit sähköisessä muodossa NetPostiin, joka on kuin perinteinen oma postilaatikko sähköisessä muodossa. NetPostin käyttäjien toiveena on ollut saada kaikki kirjeposti sähköisesti, sillä silloin asioiden sähköisestä hoitamisesta syntyy suurin hyöty, kertoo NetPosti-palveluiden kehitysjohtaja Pasi Ketonen Itellasta.

Lisätietoja medialle:

Kehitysjohtaja Pasi Ketonen, Itella Oyj/NetPosti-palvelut, puh. 040 820 8808,
etunimi.sukunimi@itella.com.

Myyntipäällikkö, Jocke Nyberg, Posten Åland, puh. 018 636 736,
etunimi.sukunimi@posten.ax.

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön on saatavissa Itellan Media-osiosta, www.itella.fi/media > Kuvapalvelu ja logot

 

NetPosti on kuluttajien turvallinen sähköinen asiointipalvelu, joka sisältää postilaatikon, seitsemän vuoden arkiston ja 7 000 sähköistä asiointilomaketta ja 170 näköislehteä 80 eri kustantajalta. Lähettäjäyrityksiä palvelussa on tällä hetkellä 4 000 ja kuluttajia yli 280 000. Vuonna 2009 palvelun kautta toimitettiin yli 3 miljoonaa sähköistä kirjettä kuluttajille. NetPostiin voi tutustua tarkemmin osoitteesta www.netposti.fi.

Posten Åland Pankki- ja vakuutuspalvelut on kasvava osa Posten Åland Oy:tä. Se tarjoaa kustannustehokkaita ja yhteensopivia viestinhallinta- ja postipalveluita pankki- ja vakuutusalan yrityksille Pohjoismaissa. Tuotannossa käytetään modernia teknologiaa ja laitteita ja se on integroitu osaksi postijakeluterminaalia, minkä ansiosta voidaan tarjota asiakkaalle nopeampi ja luotettavampi arvoketju. Ratkaisukeskeinen palveluvalikoima antaa asiakkaille vapauden valita juuri sen tarpeisiin sopivan viestinnänhallintaratkaisun: