Posti yrityksenä
Hallinnointi
Vastuullisuus
Ura meillä
Media

Paperisen postin määrä jatkaa laskuaan, etäkauppa kasvattaa pakettien jakelua

12.09.2011

Paperisen kirjeen muuttuminen sähköiseksi näkyy Itella Postin jakamien lähetysten jakelumäärien laskuna. 1. luokan kirjeiden määrä on vähentynyt 12 % tammi-elokuussa 2011 aiempaan vuoteen verrattuna.  Osittain kyse on siirtymästä 2. luokkaan.  1. ja 2. luokan kirjeiden määrä on vähentynyt yhteensä keskimäärin 1 %.

Sähköiset viestien vastaanottokanavat vähentävät paperisen viestinnän tarvetta. Jakelumäärät laskevat myös muussa paperisessa postissa kuin kirjeessä. Itella Postin jakamien aikakauslehtien jakelumäärä on laskenut liki 6 % ja sanomalehtien 4 % tammi-elokuussa. 

Osoitteettomien suoramainoslähetysten määrä kasvoi muutaman aiemman vuoden aikana, mutta jo viime vuonna lähetysmäärät kääntyivät tässäkin laskuun ja lasku jatkuu edelleen. Itella Postin jakamat osoitteettomat lähetykset vähenivät tammi-elokuussa viime vuodesta 11 %.

Ainoastaan jaettujen pakettien määrä on kasvanut verkkokaupan lisääntymisen myötä. Tammi-elokuussa jaettiin lähes 8 % enemmän paketteja kuin vuosi sitten vastaavana aikana.

 

Lisätiedot medialle:

Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 8.30-16.30)