Paperisen postin määrä jatkaa laskuaan, etäkauppa kasvattaa pakettien jakelua

12.09.2011

Paperisen kirjeen muuttuminen sähköiseksi näkyy Itella Postin jakamien lähetysten jakelumäärien laskuna. 1. luokan kirjeiden määrä on vähentynyt 12 % tammi-elokuussa 2011 aiempaan vuoteen verrattuna.  Osittain kyse on siirtymästä 2. luokkaan.  1. ja 2. luokan kirjeiden määrä on vähentynyt yhteensä keskimäärin 1 %.

Sähköiset viestien vastaanottokanavat vähentävät paperisen viestinnän tarvetta. Jakelumäärät laskevat myös muussa paperisessa postissa kuin kirjeessä. Itella Postin jakamien aikakauslehtien jakelumäärä on laskenut liki 6 % ja sanomalehtien 4 % tammi-elokuussa. 

Osoitteettomien suoramainoslähetysten määrä kasvoi muutaman aiemman vuoden aikana, mutta jo viime vuonna lähetysmäärät kääntyivät tässäkin laskuun ja lasku jatkuu edelleen. Itella Postin jakamat osoitteettomat lähetykset vähenivät tammi-elokuussa viime vuodesta 11 %.

Ainoastaan jaettujen pakettien määrä on kasvanut verkkokaupan lisääntymisen myötä. Tammi-elokuussa jaettiin lähes 8 % enemmän paketteja kuin vuosi sitten vastaavana aikana.

 

Lisätiedot medialle:

Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 8.30-16.30)