Pääsiäiskortit postiin viimeistään 18.4.

07.04.2011

Perinteiset pääsiäiskortit kannattaa postittaa viimeistään maanantaina 18. huhtikuuta, jolloin ne ilahduttavat saajaansa juuri pääsiäisen alla.

Suomalaiset haluavat muistaa ystäviään ja tuttaviaan postikortilla kevään kynnyksellä. Pääsiäinen on yksi suosituimmista korttipäivistä, jolloin lähetetään noin 1,5 miljoonaa korttia.

Pääsiäistervehdysten maksumerkiksi soveltuu erinomaisesti keltaisista ja valkoisista kukista koostuva Tulppaanikimppu. Tämä 2. luokan postimerkki on tunnetun postimerkki- ja postikorttitaiteilija Leena Airikkalan käsialaa.

Postin verkkokaupasta (www.posti.fi/ostoksille) ja Postin myymälöistä voi ostaa myös Tulppaanikimppu-korttipakkauksia. Pakkaus sisältää viisi erilaista Leena Airikkalan piirtämää korttia.

Toinen kukka-aiheinen merkki on Daalia, jonka on suunnitellut Päivi Viita. Tarra-arkissa on kymmenen pyöreään muotoon leikattua 1. luokan postimerkkiä, joihin on kuvattu keltaisia ja punaisia daalioita. Ykkösluokan merkillä voi postittaa 20 g painavan postikortin tai kirjeen kaikkialle maailmaan. Maakohtaiset toimitusajat Postin verkkosivuilta (www.posti.fi)

Posti tarjoaa useita vaihtoehtoja pääsiäiskorttien lähettämiseen. Pääsiäistervehdykset voi lähettää helposti osoitteesta www.posti.fi/postikorttinetista .Ystävät ja tuttavat saavat postin mukana aidon, paperisen postikortin.  Palvelussa on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja pääsiäiskorttien lähettämiseen. Netistä lähetettävien pääsiäiskorttien viimeinen lähetyspäivä on 19. huhtikuuta kello 14.00 mennessä.

Viime vuonna pääsiäiskortteja lähetettiin noin 1,5 miljoonaa. Pääsiäinen on vakiintunut kolmanneksi vilkkaimmaksi korttisesongiksi joulun ja ystävänpäivän jälkeen. Kaikkiaan suomalaiset lähettävät vuodessa noin 70 miljoonaa postikorttia.

Sähköisten palvelujen yleistymisestä huolimatta postikortti on pitänyt pintansa koko 2000-luvun. Perinteinen postikortti on suomalaisille edelleen tärkeä muistamisen väline. Aito paperinen kortti koetaan arvoksi sinänsä ja se ilahduttaa saajaansa.

Lisätietoja asiakkaille: Postin asiakaspalvelu 0200 71000 (pvm/mpm, ma-pe 8-20, la 9-14)

Lisätietoja medialle: tuotepäällikkö Mari Jäntti, puh. 020 451 7523, etunimi.sukunimi@posti.fi

Itella Posti Oy huolehtii postipalveluista kaikkialla Suomessa vastaten kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinointilähetysten jakeluista, paketti- ja pikakuljetuspalveluista, NetPostista sekä Postin myymälöistä ja myyntipisteistä. Itella Posti Oy kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään, jonka liikevaihto vuonna 2010 oli 1 142 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 19 300. Itella Viestinvälitys on osa Itella-konsernia. www.itella.fi