NetPostin jakelu on nyt täysin nollapäästöinen

21.03.2011

NetPostin hiilijalanjälki on pienentynyt 28 grammasta 3 grammaan

Itella Postin NetPosti-palvelu on nyt täysin hiilineutraali. NetPostin hiilidioksidijalanjälkeä on pystytty pienentämään vuosien 2008 ja 2010 välillä 28 grammasta 3 grammaan. Tähän on päästy kiinnittämällä huomiota palvelun tuottamisessa käytettyjen laitteistojen ja menetelmien ympäristöystävällisyyteen. Nyt NetPosti vähentää nämäkin päästöt osallistumalla ilmastoprojekteihin.

- NetPostin, kuten Itellankin ensisijaisena tavoitteena on ollut vähentää aktiivisesti omilla toimenpiteillä CO2-päästöjä. Nyt kun näin on jo tehty, halusimme NetPostissa kompensoida myös jäljelle jäävät erittäin vähäiset päästöt osallistumalla ilmastoprojekteihin. Haluamme tehdä tinkimättömästi töitä puhtaan ympäristön puolesta. Ympäristöystävällisyys on asiakkaillemmekin yksi tärkeimmistä syistä käyttää NetPostia, toteaa NetPosti-palvelusta vastaava johtaja Tommi Björklund.

Ilmastoprojektit korvaavat fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja tuottavat uusiutuvaa energiaa esimerkiksi tuulella tai biokaasulla. Näin siis varmistetaan, että vastaava määrä päästöjä vähennetään toisaalla. Päästöjen hyvitys tapahtuu luotettavissa ja sertifioiduissa, Gold Standard -luokituksen saaneissa ilmastoprojekteissa, jotka ovat riippumattoman ympäristöarvioijan tarkistamia kohteita. Suomalaiset ovat helmikuun alusta asti saaneet ensimmäisinä maailmassa postinsa hiilineutraalisti jaettuna. Kaikki Postin jakamat kirjeet, lehdet, paketit ja suoramainokset ovat hiilineutraaleja.

Lisätietoja:

Ympäristöjohtaja Hanna Kaustia, Itella Oyj, puh. 020 452 1276
NetPosti-palvelusta vastaava johtaja Tommi Björklund, puh. 050 386 6203
sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@itella.com 

NetPosti on kuluttajien, yritysten ja yhteisöjen turvallinen sähköinen asiointipalvelu. NetPosti sisältää postilaatikon, arkiston, tuhansia sähköisiä asiointilomakkeita sekä näköislehtiä eri kustantajilta. Lähettäjäyrityksiä palvelussa on tällä hetkellä noin 4 000. Kuluttajia, pieniä yrityksiä ja yhteisöjä palvelussa vastaanottajina yli 300 000. Vuonna 2010 kuluttajat vastaanottivat palvelun kautta 5,2 miljoonaa sähköistä kirjettä. Itella on laajentanut NetPostia myös yritys- ja yhteisövastaanottajille. NetPostiin voi tutustua tarkemmin osoitteesta www.netposti.fi.