NetPosti tulee iPhoneen ja Android-puhelimiin sekä tablet-laitteisiin

04.01.2011

Laskut ja palkkalaskelmat voi nyt lukea missä ja milloin vain

Jo lähes 300 000 kuluttajan käyttämä Itellan NetPosti-palvelu on nyt saatavissa iPhone- ja Android-puhelimiin sekä tablet-laitteisiin, kuten Applen iPadiin niihin ladattavan ilmaisen sovelluksen avulla. Puhelimesta voi sen jälkeen lukea NetPostiin vastaanotetut e-kirjeet, kuten laskut, palkkalaskelmat sekä asiakas- ja jäsenviestit tai selata arkistokansiossa olevia kirjeitä. Lisäksi NetPosti-sovelluksesta voi seurata tilaamiensa tai lähettämiensä pakettilähetysten kulkua.

- Älypuhelimien käyttäjät haluavat hoitaa asioitaan puhelimen avulla. Heille ei riitä se, että asiat hoituvat silloin, kun he ovat tietokoneella internetin äärellä, vaan puhelin tai tablet-laite mahdollistaa heille lähes täydellisen ajasta ja paikasta riippumattoman asioiden hoitamisen. NetPostin avulla asioiden hoitaminen on näppärää, kun NetPosti tulee älypuhelimeen ja tablet-laitteisiin, se on vielä näppärämpää, toteaa NetPosti-palveluiden kehitysjohtaja Pasi Ketonen.

Sovelluksen voi ladata ja siihen kirjaudutaan nelinumeroisen PIN-koodin avulla. Näin NetPostiin ei pääse ulkopuolinen käyttäjä, vaikka laite katoaisi.

Uusien e-kirjeiden saapumisesta tulee viesti valikossa näkyvään NetPosti-ikoniin. Käyttäjä näkee helposti ja nopeasti, onko saanut postia NetPosti-laatikkoonsa.

- Uskon, että iPhone- ja Android-puhelinten sekä tablet-laitteiden käyttäjät kokevat näppäräksi esimerkiksi sen, että voivat tarkistaa palkkalaskelmansa tai laskujen saldon nopeasti missä tahansa. NetPostin arkistossa kirjeet säilyvät maksutta seitsemän vuoden ajan, joten vanhojenkin tietojen hakeminen onnistuu nyt nopeammin kuin kotikaappeja kaivelemalla, Ketonen kertoo.

 Tässä vaiheessa NetPosti-sovellus ei mahdollista laskujen maksamista älypuhelimen kautta.

 

Lisätietoja:

Kehitysjohtaja Pasi Ketonen, Itella Oyj/NetPosti-palvelut, puh. 040 820 8808,
etunimi.sukunimi@itella.com, www.netposti.fi.

NetPosti on kuluttajien turvallinen sähköinen asiointipalvelu, joka sisältää postilaatikon, seitsemän vuoden arkiston ja 7 000 sähköistä asiointilomaketta ja 170 näköislehteä 80 eri kustantajalta. Lähettäjäyrityksiä palvelussa on tällä hetkellä 4 000 ja kuluttajia yli 280 000. Vuonna 2009 palvelun kautta toimitettiin yli 3 miljoonaa sähköistä kirjettä kuluttajille. NetPostiin voi tutustua tarkemmin osoitteesta www.netposti.fi.