NetPosti helpottaa nyt myös yrittäjän elämää

03.03.2011

NetPosti yrityksille -palvelu auttaa pieniä organisaatiota siirtymään sähköisyyteen edullisesti

Jo 300 000 kuluttajan käyttämä Itella Postin NetPosti-palvelu on nyt saatavilla myös yrityksien ja yhteisöjen käyttöön. Laajennettu NetPosti-palvelu on tarkoitettu Y-tunnuksen omaaville pienille yrityksille ja yhteisöille, jotka lähettävät ja vastaanottavat kirjeitä, kuten laskuja ja asiakas- ja jäsenviestintää, sähköisesti tai paperipostitse.

NetPostin avulla voi hoitaa tavallisten paperikirjeiden lähettämisen lisäksi helposti myös e-kirjeiden vastaanottamisen ja arkistoinnin. NetPosti ratkaisee pienten yritysten ja yhteisöjen sähköistymishaasteet, sillä käyttäjät pystyvät NetPostin kautta lähettämään omille asiakkailleen myös verkkolaskuja.

- Yhä useampi suuri yritys tai julkinen taho edellyttää nykyisin, että niille osoitetut laskut lähetetään verkkolaskuina. Julkisuudessakin on keskusteltu, että yrittäjät ja pienet yhteisöt kokevat sähköistymisen vaativan heiltä liian suuria taloudellisia panostuksia. Lähdimme kehittämään NetPostia sekä pienten, postia vastaanottavien yritysten ja yhteisöjen että suurten, kirjeitä lähettävien yritysten tarpeista, toteaa NetPosti-palveluiden kehitysjohtaja Pasi Ketonen.

NetPosti yrityksille -palvelu sisältää erilaisia palvelupaketteja, joiden sisältö on suunniteltu erilaisiin tarpeisiin. Palvelupakettien hinnat ovat alkaen 9,99 € kuukaudessa. Peruspalvelun avulla yritys voi lähettää verkkolaskuja, vastaanottaa e-kirjeitä NetPostiin liittyneiltä lähettäjiltä ja arkistoida e-kirjeitä. Palvelun käyttöönotto ei vaadi tietojärjestelmäinvestointeja: tietokone ja internet-yhteys riittävät.

- Yrityksille ja yhteisöille NetPosti tarjoaa helpon ja edullisen tavan sekä lähettää että vastaanottaa ja arkistoida kirjeitä ja verkkolaskuja. Yrittäjät säästävät aikaa, kun käsityö paperikirjeiden osalta poistuu: ei tarvita tulostinta, postimerkkejä, paperia, kirjekuoria eikä postia tarvitse erikseen viedä postiin. Lisäksi NetPosti tuo yrittäjän elämään joustavuutta, sillä sähköiset kirjeet voi lukea ja lähettää ajasta ja paikasta riippumatta, kun on internetin äärellä. NetPosti on tietoyhteiskuntamme turvallinen posti, Ketonen kertoo.

NetPosti käyttää NetPosti yrityksille -palvelussa vahvaa tunnistautumista, jonka se on toteuttanut yhteistyössä Signom Oy:n kanssa. Yritys NetPostiin rekisteröityvän tai kirjautuvan käyttäjän henkilöllisyys ja nimenkirjoitusoikeus yritykseen tarkistetaan Signomin palvelussa. 

- Käyttäjän kannalta tunnistusprosessi on vaivaton. NetPostin etusivulta käyttäjä ohjataan Signomin nimenkirjoitusoikeuden tarkistuspalveluun, missä käyttäjä tunnistetaan vahvasti ja hänen nimenkirjoitusoikeudet tarkistetaan PRH:n yritystietokannasta reaaliajassa. Tunnistuksen jälkeen käyttäjä ohjataan takaisin NetPosti-palveluun. NetPosti yrityksille -palvelun sähköinen asiointi helpottuu merkittävästi sähköisen tunnistautumispalvelun kautta. Palvelu on mahdollista saada käyttöön heti ensitunnistautumisen jälkeen ilman viiveitä, toteaa Signomin operatiivinen johtaja Kai Linnervuo.

Lisätietoja:

Kehitysjohtaja Pasi Ketonen, Itella Posti Oy/NetPosti-palvelut, puh. 040 820 8808, 
etunimi.sukunimi@itella.com.

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön on saatavissa Itellan Media-osiosta, www.itella.fi/media > Kuvapalvelu ja logot 

NetPosti on kuluttajien, yritysten ja yhteisöjen turvallinen sähköinen asiointipalvelu. NetPosti sisältää postilaatikon, arkiston, tuhansia sähköisiä asiointilomakkeita sekä näköislehtiä eri kustantajilta. Lähettäjäyrityksiä palvelussa on tällä hetkellä noin 4 000 ja kuluttajia noin 300 000. Vuonna 2010 kuluttajat vastaanottivat palvelun kautta 5,2 miljoonaa sähköistä kirjettä. Itella on laajentanut NetPostia myös yritys- ja yhteisövastaanottajille. NetPostiin voi tutustua tarkemmin osoitteesta www.netposti.fi.