Markkapostimerkit kelpaavat vielä tämän vuoden loppuun

04.12.2011

Joulukortit voi vielä tänä vuonna lähettää markkapostimerkeillä, jos sellaisia sattuu olemaan vielä tallessa. Kaikki vuonna 1963 ja sen jälkeen Suomessa julkaistut markkapostimerkit kelpaavat postimaksuksi vielä tämän vuoden loppuun saakka Suomessa ja Suomesta lähetettäessä, mutta eivät Ahvenanmaalla. Markkamerkkejä ei voi vaihtaa eikä lunastaa takaisin.

Postin verkkosivuilta löytyy eurolaskuri, joka on kätevä apuväline silloin, kun postilähetyksen maksamiseen käytetään samaan aikaan markkamääräisiä ja euromääräisiä postimerkkejä sekä mahdollisesti myös ikimerkkejä. Markkamerkkien muuntotaulukosta taas voi tarkistaa, paljonko postimerkkien maksuarvo on euroissa. Esimerkiksi 0,55 euron joulupostimerkin taksa tulee täyteen, kun markkamerkkejä käytetään 3,20 markan edestä.

0,55 euron joulupostimerkeillä lähetettävät kotimaan joulukortit tulee postittaa viimeistään torstaina 15. joulukuuta. 2. luokan kulkunopeudella lähetettävät joulukortit tulee postittaa viimeistään maanantaina 19. joulukuuta ja 1. luokan kulkunopeudella lähetettävät joulukortit tiistaina 20. joulukuuta.

Lisätietoa joulupostin tärkeistä päivämääristä ja hinnoista saa Postin asiakaspalvelusta 0200 71000 (pvm/mpm) ja internetistä www.posti.fi/joulu ja www.facebook.com/posti.fi.

Eurolaskuri 
Markkamerkkien muuntotaulukko