Kuluttajat voivat lähettää kirjeitä nyt NetPostista

13.06.2011

Vastaanottaja päättää, haluaako kirjeen paperilla vai sähköisesti

Postin NetPosti-palvelu tarjoaa nyt myös kuluttaja-asiakkailleen mahdollisuutta lähettää kirjeitä NetPostin kautta. Kirjeen lähettäjä voi hoitaa NetPosti-palvelussa kirjoittamisen ja lähettämisen sähköisesti.

Lähettäjä kirjoittaa NetPosti-palveluun vastaanottajan nimen ja osoitteen sekä kirjeen otsikon ja sisällön. Posti huolehtii lopusta. Kirjeen vastaanottaja päättää, haluaako vastaanottaa kirjeensä perinteisesti paperilla vai sähköisesti NetPostiin.

Yhden kirjeen lähetys mihin tahansa kotimaan osoitteeseen maksaa yhden euron. Hinta sisältää kaiken tarpeellisen kuten tulostamisen, kirjekuoren, kuorituksen ja jakelun postilaatikkoon. Lisäksi lähettäjän omaan NetPosti-laatikkoon jää sähköinen kopio lähetetystä kirjeestä. Vastaava palvelu on ollut jo jonkin aikaa käytössä NetPostin yrittäjille ja yhdistyksille tarkoitetussa palvelussa.

- NetPostin tarkoituksena on helpottaa ihmisten arkipäivän elämää. Kirjeen lähettäminen NetPostin kautta sopii niille ihmisille joista perinteinen kirjeenlähettäminen on vaivalloista, kun pitää hankkia paperia, kirjekuoria, postimerkkejä ja muistaa viedä kirje postiin tai postilaatikkoon. NetPosti tekee kirjeen lähettämisestä vaivatonta, helppoa ja nopeaa, kun kaikki hoituu muutamalla klikkauksella verkossa. NetPosti on aina mukana ja käytettävissä juuri silloin kun tarvetta ilmenee, sanoo NetPosti-palvelusta vastaava johtaja Tommi Björklund.

Jatkossa NetPostia kehitetään niin, että kirjeen lähettämisessä voidaan hyödyntää Postin jatkuvasti ajan tasalla olevaa henkilökohtaista osoitekirjaa. Ajatuksena on, että osoitteenmuutosten yhteydessä ystävien yhteystiedot päivittyisivät automaattisesti lähettäjän NetPosti-osoitekirjaan. Tämä toki edellyttää sitä, että ystävät ovat antaneet suostumuksensa sille, että heidän yhteystietojaan saa päivittää lähettäjän NetPosti-osoitekirjaan.

 

Lisätietoja:

NetPosti-palvelusta vastaava johtaja Tommi Björklund, puh. 050 386 6203, etunimi.sukunimi@itella.com

 

NetPosti on kuluttajien, yritysten ja yhteisöjen turvallinen sähköinen asiointipalvelu. NetPosti sisältää postilaatikon, arkiston, tuhansia sähköisiä asiointilomakkeita sekä näköislehtiä eri kustantajilta. Lähettäjäyrityksiä palvelussa on tällä hetkellä noin 4 000. Kuluttajia, pieniä yrityksiä ja yhteisöjä palvelussa vastaanottajina yli 325 000. Vuonna 2010 kuluttajat vastaanottivat palvelun kautta 5,2 miljoonaa sähköistä kirjettä. Itella on laajentanut NetPostia myös yritys- ja yhteisövastaanottajille. NetPostiin voi tutustua tarkemmin osoitteesta www.netposti.fi.