Kova talvi vaativa pääkaupunkiseudun postinjakelulle

25.02.2011

Kuluva talvi on ollut pääkaupunkiseudulla poikkeuksellisen vaativa myös postinjakelussa. Sanomalehtien jakelu on kärsinyt normaalia kovemmista pakkasista ja runsaasta lumimäärästä erityisesti viime viikkoina.  Jakelua on turvattu poikkeusjärjestelyin, jotta posti saataisiin perille ajoissa, mutta viiveitä on ollut siitä huolimatta.

Sanomalehdet jaetaan aamuyöstä tai aamun varhaisina tunteina, jolloin olosuhteet ovat rankimmat: paljon auraamattomia kulkuväyliä sekä postilaatikoiden edustoja sekä kirein pakkanen.  Poikkeuksellisen pitkään jatkuneet hankalat sää- ja keliolosuhteet ovat vaikeuttaneet jakelutyötä ja aiheuttaneet normaalia enemmän postinjakajien sairastumisia. Myös työtapaturmia on sattunut tavallista enemmän. Viime viikkojen kovat pakkaset ovat koetelleet myös kuljetuskalustoa.

Valitettavasti ajoneuvojen hyytymisiä, jakajien äkillisiä sairastumisia tai tapaturmia ei ole pystytty kaikkina päivinä paikkaamaan riittävästi normaalin palvelutason ylläpitämiseksi, vaikka poikkeusjärjestelyihin on turvauduttu. Itella pahoittelee tilanteesta asiakkaille koitunutta harmia ja toivoo samalla asiakkaiden huolehtivan postilaatikoiden ja -luukkujen edustojen lumenluonnista ja hiekoituksesta.

Lisätiedot medialle: johtaja Ritva Luukkonen, Itella Posti Oy, puhelin 0400 656844