Kaukomaiden joulupostit liikkeelle ensi viikolla

01.12.2011

Postin joulusesonki on hyvässä vauhdissa. Ensimmäisten joulupakettien postituksen takaraja on keskiviikkona 7.12. Tuolloin on postitettava kaikki Euroopan ulkopuolelle lähtevät paketit.

Euroopan maihin lähtevät paketit taas on postitettava 12.12. alkavalla viikolla, Pohjoismaihin paketit ehtivät jouluksi vielä 20.12. postitettuina, tosin Norjaan lähetettävät paketit pitää postittaa jo 19.12.

Postipaketti on edullinen ja luotettava tapa muistaa läheisiä. Itella Postin logistiikkakeskuksessa käsiteltiin viime vuonna joulun alla parhaimmillaan 160 000 pakettia päivässä, kun keskimääräinen pakettimäärä muulloin oli 100 000 pakettia päivässä.

Tämänvuotisesta pakettisesongista odotetaan vähintään yhtä vilkasta. Suomesta lähetetään eniten paketteja Ruotsiin mutta myös muut Pohjoismaat, Saksa, Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Viro ovat ulkomaanpostitusten kärkimaita.

Kaukomaiden joulukorttien aikataulu riippuu siitä, postitetaanko ne Priority- vai Economy-luokassa. Mikäli halutaan käyttää edullisempaa ja kulkunopeudeltaan hitaampaa Economy-luokkaa, on ensimmäiset kaukomaiden kortit muistettava laittaa postiin viimeistään perjantaina 2.12. Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja EU:n ulkopuolelle viimeinen lähetyspäivä on 7.12, EU-maihin 12.12. ja pohjoismaihin 13.12. Mikäli ulkomaanpostit halutaan lähettää Priority-luokassa, ovat viimeisemmät postituspäivät kaikkien korttien kohdalla viikkoa myöhemmin.

Kaikissa joulutervehdyksissä niin korteissa kuin paketeissakin kannattaa muistaa että ajoissa lähettäminen ja oikea osoite varmistavat lähetyksen perillemenon jouluksi. Täsmällisiin osoitetietoihin kuuluvat vastaanottajan nimitiedot, kadun nimi, kiinteistön numero, mahdollinen rappu ja oven numero, postinumero sekä postitoimipaikan nimi. Paketin lähettämisessä on tärkeä muistaa, että lähetys on pakattu niin, että se kestää koneellisen käsittelyn.

Kaikki joulupostin kannalta tärkeät päivät, maakohtaiset toimitusajat ja pakkausohjeet löydät postin joulusivuilta osoitteesta www.posti.fi/joulu.