Käteismaksulliset pakettipalvelut ja sopimusasiakkaiden kansainväliset pakettipalvelut uudistuvat

02.05.2011

Pakettipalveluihin tulee muutoksia 1.6.2011 alkaen. Muutoksen myötä tuotevalikoima selkeytyy. Tavoitteena on, että paketin lähettäminen ja vastaanottaminen olisi entistä helpompaa.

Käteisasiakkaiden Helposti- ja Kotipaketin poistuessa kotimaan valikoimista, on kuluttajalla valittavana aiempaa selkeämmät vaihtoehdot:

Myös käteismaksullisten koti- ja ulkomaan pakettien painoluokkia yhtenäistetään. Muutoksen myötä myös pakettiosoitekortit uusitaan.

Käteispalvelujen uudistuksella on kytkös uuteen postilakiin, joka astuu voimaan 1. kesäkuuta 2011. Uudessa postilaissa määritellään yleispalvelutuotteet, joihin paketeista lukeutuu enintään 10 kg painoiset Postipaketti ja Postipaketti ulkomaille -tuotteet.

Sopimusasiakkaiden kansainvälisissä pakettipalveluissa postaalinen Economy-palvelu poistuu käytöstä ja maavyöhykkeitä Prority- ja EMS-palveluissa selkeytetään kuudesta neljään. EMS- ja Priority-palveluissa monipakettilähetys-hinnoittelu ja lisäpalvelut Kuljetusvakuutus ja Kirjallinen jakelutodistus poistuvat.

Kun Priority-palvelu korvaa kansainvälisen Economyn, saa asiakas lähetyksensä perille aiempaa nopeammin ja lähetyksen kulkua voi seurata tarkemmin. EMS-palvelu on puolestaan jatkossa vaihtoehto, kun asiakas haluaa lähetyksen perille mahdollisimman nopeasti.

Lisätietoja asiakkaille: Postin kuluttaja-asiakaspalvelu 0200 71000 ja Itellan yritysasiakaspalvelu 0200 77000

Lisätietoja medialle: Haastattelupyynnöt Itella MediaDeskin kautta, puh.  020 452 3366