Itellan toinen yt-neuvottelukokonaisuus päätökseen – irtisanottavien määrä selvästi ennakoitua pienempi

31.10.2011

Itellan sadan miljoonan euron säästöohjelmaan kuuluva toinen yt-neuvottelukokonaisuus on päättynyt. Neuvottelujen päättyessä henkilöstön vähennystarpeeksi täsmentyi 253 henkilötyövuotta.

Myös näissä neuvotteluissa löydettiin ratkaisuja, joiden ansiosta irtisanomismäärä on selvästi ennakoitua pienempi. Neuvottelujen alussa vähennystarpeeksi arvioitiin 430 henkilötyövuotta.

Yt-menettely kohdistui hallinnolliseen henkilöstöön, joka työskentelee mm. esikunta- ja suunnittelutehtävissä, myynnissä ja markkinoinnissa, tietohallinnossa ja henkilöstöhallinnossa, sekä osassa Itella Informaatiota ja Logia Softwarea.

Aiemmin lokakuussa Itellassa päättyi yt-neuvottelukokonaisuus, jonka tuloksena henkilöstön vähennystarve oli 245 henkilötyövuotta. Myös tällöin lopputulos oli reilusti ennakkoarviota pienempi.

Kaiken kaikkiaan Itella työllistää Suomessa noin 22 000 henkilöä. Nyt päättynyt yt-menettely ei koskenut postinjakelua tai -lajittelua. Työpaikkojen vähennykset kohdistuvat valtaosin pääkaupunkiseudulle.

Lisätietoja:
Itella MediaDesk puh. 020 452 3366

Valokuvat ja logot:
www.itella.fi/media

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Euroopassa ja Venäjällä. Vuoden 2010 liikevaihto oli 1 842 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä on noin 28 000. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/konserni.