Itellan Pennalan uusi logistiikkakeskus etenee aikataulussa - peruskivi muurattiin 3.10.

03.10.2011

Itellan Orimattilan Pennalassa toukokuussa käynnistämä mittava rakennushanke etenee aikataulussa.  Uuden 77 000 neliön logistiikkakeskuksen peruskivi muurattiin maanantaina 3. lokakuuta. Logistiikkakeskus valmistuu vaiheittain kesään 2013 mennessä ja sinne keskitetään mm. Rautakeskon kotimaan varastotoiminnot. Laajennuksen jälkeen Itellan varastotila Pennalassa nousee yli 100 000 neliömetriin.

Pennalan logistiikkakeskukseen tulee uusinta teknologiaa kuten puheohjattu keräilyjärjestelmä ja automaattitrukit. Rakennuksessa tullaan myös hyödyntämään kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä lämmitystekniikkaa. Kiinteistöön tulee hybridilämmitysjärjestelmä, jossa hyödynnetään maalämpöä ja kaasua. Lisäksi logistiikkakeskukseen asennetaan energiaa säästävät ulkoseinäpaneelit.

- Logistiikkakeskuksen sijainti kauppa- ja asiakasverkostomme keskiössä nostavat logistista tehokkuutta ja samalla pienentävät jakelukuljetustemme hiilijalanjälkeä, sanoo Olli Salmivaara Rautakeskosta. Kesko haluaa kumppaneidensa kanssa osallistua aktiivisesti ilmastonmuutoksen etenemisen hillitsemiseen ja toteutamme myös omien kauppapaikkojemme rakentamisessa vihreän rakentamisen periaatteita.

- Lahden talousalueelle on erinomaiset yhteydet eri puolilta Suomea. Uuden logistiikkakeskuksen sijainnin valintaan vaikutti myös pääkaupunkiseutua edullisempi maan hinta. Logistiikkakeskus työllistää noin 200-300 henkilöä, joten sillä on merkittävä vaikutus alueelle, Jukka Pyykkö Itella Logistiikasta toteaa.

Uuden logistiikkakeskuksen omistajana ja rakennuttajana toimii Itella Real Estate Oy ja käyttäjänä Itella Logistics Oy. Rautakeskon keskusvaraston ohella Pennalaan suunnitellaan keskitettäväksi myös Itellan muotilogistiikan palveluvarastotoiminnot. Rakennushankkeen kokonaisarvo on yli 60 miljoonaa euroa. 

 

Lisätietoja medialle:

Itella Logistiikka, johtaja Jukka Pyykkö, puh. 0500 463 633
Rautakesko, logistiikkajohtaja Olli Salmivaara, puh. 050 306 4130

 

Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palvelulogistiikan ratkaisuja auto-, meri- ja lentorahtiin sekä varastointiin ja muuhun sopimuslogistiikkaan. Asiakkaat voivat ulkoistaa meille logistiikkaprosessinsa yksittäisen osan tai laajimmillaan koko toimitusketjunsa. Itella Logistiikalla on yli 30 toimipistettä kahdeksassa maassa (Suomi, Skandinavia, Baltia, Venäjä). Globaalit palvelut tarjoamme partnerien kautta. Itella-konserniin kuuluvan Itella Logistiikan liikevaihto oli vuonna 2010 oli 677 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 7 700. www.itella.fi/logistiikka

Rauta- ja sisustuskauppaa sekä maatalouskauppaa harjoittavan Rautakeskon (www.rautakesko.com) vähittäiskauppaketjut ovat K-rauta, Rautia, Byggmakker, Senukai, OMA ja K-maatalous. Rautakesko johtaa ketjujaan, yhdistää niiden ostovoiman, järjestää tehokkaan logistiikan, hankkii kauppapaikat ja takaa kaupoille vahvan markkinointi- ja kehitystuen. Rautakesko toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.