Itellan osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2011

29.04.2011

ITELLA OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.4.2011 KELLO 12

Konsernijohtaja Jukka Alho:

- Kauan ennakoidut postitoiminnan murrokset näkyvät nyt Itellan tulosluvuissa, kun jakelumäärissä tapahtui tähän asti merkittävin volyyminlasku. Kannattavuuden kannalta oli merkittävää 1. luokan kirjeiden vähentyminen 11 % sekä lehtien jakeluvolyymien lasku. Suomessa seurataan siis nyt viiveellä kehitystä, joka on useissa naapurimaissa tapahtunut jo aiemmin verkkolaskutuksen ja sähköisen viestinnän läpimurron myötä. 

Kiinteitä kuluja emme pystyneet alentamaan volyyminlaskun vaatimalla tavalla. Tällä on osaltaan vaikutusta lähiaikojen hintakehitykseemme. Lisäksi olemme käynnistäneet mittavan kustannussäästöohjelman, mikä auttaa varmistamaan maltillisen hintatason. Tuottavuuden selkeää parantamista tarvitaan myös postilainsäädännön mahdollistaman uuden kilpailutilanteen johdosta.

Kesäkuun alussa voimaan tulevassa uudessa postilaissa yleispalvelutuotteet määritetään aiempaa selkeämmin ja ne muuttuvat arvonlisäverottomiksi. Yleispalveluvelvoitteen pääperiaatteet säilyvät pääosin entisellään. Yleispalvelun rahoitusta koskevia kysymyksiä varten on perustettu liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä.

LIITTEET
Itellan osavuosikatsaus kokonaisuudessaan (pdf)

LISÄTIETOJA
Talous- ja rahoitusjohtaja Tuija Soanjärvi, puh. 020 45 20907, etunimi.sukunimi@itella.com

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.itella.fi/talous

TALOUDELLINEN TIEDOTTAMINEN VUONNA 2011
Osavuosikatsaus huhti–kesäkuu ke 27.7.
Osavuosikatsaus heinä–syyskuu ke 26.10.

VALOKUVAT JA LOGOT
www.itella.fi/media

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Euroopassa ja Venäjällä. Vuoden 2010 liikevaihto oli 1 842 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä on noin 28 000. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/konserni.