Itellan joulukiireitä helpottamassa 3 000 kausiapulaista

02.12.2011

 

Itella-konserni työllistää tänä vuonna joulun alla 3 000 kausityöntekijää eri puolilla Suomea. Määrä on lähes yhtä suuri kuin viime jouluna. Eniten lisätyövoimaa tarvitaan postinlajittelussa, postinjakelussa ja kuljetustehtävissä.

Joulu on Itellassa vuoden kiireisintä aikaa - suomalaiset tilaavat paljon joululahjoja verkkokaupoista ja postittavat runsaasti joulukortteja ja paketteja sekä kotimaahan että ulkomaille. Viime vuonna suomalaiset lähettivät noin 47 miljoonaa joulukorttia, ja Itella Postin logistiikkakeskuksissa käsiteltiin joulun alla parhaimmillaan 160 000 pakettia päivässä, mikä oli lähes viidennes enemmän normaaliin päivän keskiarvoon verrattuna.

Kausityöntekijät aloittavat työskentelyn pääsääntöisesti joulukuun puoliväliin mennessä. Joulun ruuhkahuippu ajoittuu parille joulunalusviikolle, jolloin joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät ovat käsillä ja postin määrä suurimmillaan. Lajittelussa useimpien kausiapulaisten työt loppuvat jouluun ja jakelussa vuoden vaihteeseen.

Kausityöntekijöiden paikkojen haku on suurimmalta osin jo ohi, mutta yksittäisiä paikkoja voi olla vielä jäljellä. Alaikäraja Itellan joulutyöpaikkoihin on yleisesti 18 vuotta, mutta tehtävästä riippuen myös nuorempia voidaan palkata.

- Palkkaamme joka joulu uusia työntekijöitä, mutta meillä on myös paljon kausiapulaisia, jotka tulevat meille useana jouluna. Erityisesti opiskelijoiden keskuudessa Itella on tunnettu joulutyöpaikkana. Tänäkin vuonna työhakemuksia on joulupaikkoihin saapunut reilut 6 000, kertoo henkilöstöpäällikkö Pirjo Yltävä.

Pysyvään työsuhteeseen Itella on palkannut tänä vuonna noin 400 uutta työntekijää. Osaavan henkilöstön tarve vaihtelee eri yksiköissä. Tämän vuoden irtisanomisista huolimatta tälläkin hetkellä Itellassa on useita kymmeniä työpaikkoja haettavana. Kaikkia Itellan avoimena olevia työpaikkoja voi selata ja niihin hakea osoitteessa www.itella.fi/rekrytointi.

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

henkilöstöpäällikkö Pirjo Yltävä, Itella Oyj, puh. 020 451 5439, etunimi.sukunimi@itella.com www.itella.fi/rekrytointi