Itellan ensimmäinen yt-neuvottelukokonaisuus saatu päätökseen – henkilöstön vähennystarve jäi lähes puolta ennakoitua pienemmäksi

06.10.2011

Itellan sadan miljoonan euron säästöohjelmaan kuuluva ensimmäinen yt-neuvottelukokonaisuus on saatu päätökseen. Neuvottelut koskivat Lappeenrannan postikeskusta, Itella Asiakkuusmarkkinointia ja Postin omia myymälöitä. Neuvottelujen alussa henkilöstön vähentämistarpeeksi arvioitiin enintään 430 henkilötyövuotta. Vähennystarve jäi kuitenkin lähes puolta pienemmäksi.

Neuvotteluissa on löydetty useita eri ratkaisuja, joiden avulla tehostamistarve saavutetaan mahdollisimman vähin irtisanomisin. Tällaisia ovat mm. yritysjärjestely ja vapaaehtoiset eropaketit.  Järjestelyjen jälkeen henkilöstön vähennystarve on 245 henkilötyövuotta.

- Olemme tyytyväisiä, että asettamamme välttämättömät kustannussäästöt toteutuvat ja henkilöstöön liittyviä vaikutuksia on samalla onnistuttu lieventämään erilaisilla pehmentävillä ratkaisuilla. Tavoitteiden saavuttamisessa on ollut tärkeää hyvä vuoropuhelu työntekijäjärjestön kanssa, sanoo johtaja Jukka Rosenberg Itellasta.

Keskeiset neuvottelutulokset (yksityiskohtaisempaa tietoa kustakin kokonaisuudesta omista tiedotteista, linkit alla):

Syykuussa alkanut toinen säästöohjelmaan sisältyvä yt-neuvottelukokonaisuus on edelleen kesken ja sen arvioidaan päättyvän loka-marraskuun vaihteessa. Tuloksista tiedotetaan neuvottelujen päätyttyä.

 

Lisätietoja:

- Lappeenranta
- Asiakkuusmarkkinointi
- Postit

Itella MediaDesk puh. 020 452 3366