Itella vastaa lähi- ja luomuruuan kysyntään uudella Itella Termo -kuljetuspalvelulla

17.08.2011

Itellan kuljetuspalveluiden uusin aluevaltaus on pakaste- ja kylmäkuljetuksiin kehitetty Itella Termo -palvelu.  Uuden teknologian avulla lähiruoka löytää kuluttajan luokse nopeasti, kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Itella laajentaa osaamistaan elintarvikealalla uusien Itella Termo -kuljetusten myötä. Kesäkuussa aloitettu pilotointihanke on Itellan kehittämä kuljetusratkaisu elintarvikkeiden pakaste- ja kylmäkuljetuksiin. Itella Termo -kuljetuksissa elintarvikkeiden oikea lämpötila taataan pakkausteknisten ratkaisujen, kuten erilaisten kylmälaatikoiden ja -geelien avulla. Kuljetuksia varten ei hankita erillisiä kylmäkuljetusajoneuvoja vaan hyödynnetään Itellan jo olemassa olevaa kalustoa.

– Näin voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman ympäristöystävällisen kuljetusvaihtoehdon. Hyödynnämme kuljetuksissa jo olemassa olevaa jakeluverkkoamme, ja näin asiakas voi kustannustehokkaasti lähettää pieniäkin elintarvike-eriä haluamaansa kohteeseen ympäri maata, kertoo liiketoimintajohtaja Juha Tiittanen Itella Pakettipalveluista.

Uuden palvelun kohderyhmää ovat paitsi perinteiset elintarviketeollisuuden tukkuliikkeet myös pienemmät toimijat. 

– Lähi- ja luomuruuan kysyntä kasvaa jatkuvasti. Tulevaisuudessa yhä useampi kuluttaja haluaa valita luomutuottajansa itse ja saada lähellä tuotettua ruokaa. Itella Termo -palvelu avannee meille merkittävästi uusia liiketoimintamahdollisuuksia, Tiittanen sanoo.

Elintarvikekuljetuksissa ratkaisevin haaste on oikea lämpötila. Kuljetettavien elintarvikkeiden lämpötiloja seurataan sensoreiden avulla. Tukiasemien kautta lämpötilatiedot välittyvät palvelimelle, ja halutessaan asiakas voi myös itse seurata kuljetuksensa lämpötilaa. Myös Itellan kuljettajien työhön tulee lisää vastuuta.

– Viime kädessä kuitenkin kuljettaja vastaa, että elintarvikkeet toimitetaan vastaanottajalle oikeaoppisesti jääkaappiin tai pakastimeen asti.

Itella on kehittänyt palvelua pitkäjänteisesti yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kylmäkuljetusteknologiasta vastaa Artekno Oy ja lämpötilaseurantajärjestelmän toimittaja on Controlmatic. Itella Termo-kuljetukset otetaan käyttöön laajamittaisesti kuluvan syksyn aikana.

Lisätiedot:

liiketoimintajohtaja Juha Tiittanen, puh. 050 571 9570,
etunimi.sukunimi@itella.com

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Euroopassa ja Venäjällä. Vuoden 2010 liikevaihto oli 1 842 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä on noin 28 000. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/konserni.