Itella Posti muokkaa palvelupisteverkostoaan

23.06.2011

Itella Posti käy neuvotteluja tiettyjen Postin myyntipisteiden yhdistämisestä muihin posteihin. Alueen asukkaiden ja yritysten postipalvelut turvataan mahdollisesta muutoksesta huolimatta Postin muissa palvelupisteissä.

Tarkastelun kohteena ovat palveluyritysten yhteydessä toimivat Postin myyntipisteet, joissa asiakaskäyntejä on vain 0-2 käyntiä päivässä. Asiakasmäärät ovat niin pieniä, että välttämättömät investoinnit lähetysten kulkuun, luovuttamiseen ja vastaanottamiseen liittyviin järjestelmiin eivät ole mahdollisia. Päätöstä myyntipisteistä luopumisen lukumäärästä ei ole vielä tehty, vaan neuvottelut jatkuvat postiyrittäjien kanssa. Asiakasmäärien kehittymistä seurataan ja päätöksiä tehdään tapauskohtaisesti.

Itella Postilla on jatkossakin maanlaajuinen palvelupisteverkosto ja erilaisiin tarpeisiin vastaavia Postin palvelupisteitä on vähintään yksi joka kunnassa, kohtuullisen matkan päässä asiakkaan vakituisesta asunnosta. Palvelupisteessä on vähintään postilain määrittelemät yleispalvelut.

Perinteinen postiasiointi on vähentynyt noin 20 prosentilla vuosittain koko 2000-luvun ajan. Monia asioita voi jo hoitaa sähköisesti. Itella Posti kehittääkin jatkuvasti uusia, asiakkaiden nykyisiin tarpeisiin vastaavia joustavia ja monikanavaisia palveluja.  Näitä ovat Postin myymälöiden ja myyntipisteiden lisäksi muun muassa sähköinen postilaatikko NetPosti, SmartPOST-pakettiautomaatit ja Postin noutopisteet sekä erilaiset kotiinkuljetuspalvelut.

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Itella MediaDesk, puhelin 020 452 3366 (kesäaikaan ma-pe klo 8.30-16.00)