Itella palkittiin Post-Expossa ympäristötyöstään

28.09.2011

Itella on palkittu ympäristötyöstään. Postialan kansainvälinen "Vuoden 2011 ympäristöteko" -tunnustus julkistettiin Stuttgartissa Saksassa järjestettävien Post-Expo-messujen yhteydessä 27.9. Palkinnon perusteita olivat Itellan pitkäjänteinen panostus ympäristöasioihin sekä yhtiön hiilineutraalit jakelupalvelut, joita Itella on tarjonnut lisämaksutta asiakkailleen tämän vuoden helmikuusta lähtien.

- Itella on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa postiyritys maailmassa, jonka postinjakelu on hiilineutraalia. Olemme ylpeitä tästä sekä siitä, että tekemämme työ huomataan myös Suomen rajojen ulkopuolella. Tunnustus osoittaa, että olemme tehneet oikeita asioita, ja kiitos kuuluukin kaikille itellalaisille, toteaa palkinnon vastaanottanut Itellan viestintä- ja yritysvastuujohtaja Päivi Alakuijala.

Nyt kolmatta kertaa jaetut Postal Technology International Awards -palkinnot myönnettiin kuudessa eri sarjassa, joista yksi oli Itellalle myönnetty "Vuoden ympäristöteko" (Environmental Achievement).

- Postal Technology International Awards -tunnustukset myönnetään sellaisille merkittäville globaaleille innovaatioille, jotka vaikuttavat läheisesti miljoonien ihmisen elämään ja jotka osiltaan edesauttavat postialan kehittymistä. Tänä vuonna meillä oli useita erinomaisia kehityshankkeita ja kilpailu näiden kesken oli tiukkaa, toteaa Postal Technology International -lehden perustaja Tony Robinson palkintoja jakaessaan.

Itellan ympäristöohjelman yhtenä tärkeänä tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Keskeiset keinot ovat energiatehokkuuden parantaminen ja vähäpäästöisemmän uusiutuvan energian käyttö. Toimenpiteet koskevat niin kuljetuksia, kiinteistöjä kuin alihankintapalvelujakin. Hiilineutraalien jakelutuotteiden avulla Itella parantaa myös asiakkaidensa ympäristötehokkuutta.

Lisätietoa Itellan ympäristöohjelmasta ja Postal Technology International -lehden sivuilta.

Lisätiedot medialle:

Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 8.30-16.30)