Itella ostaa OpusCapita Groupin

23.06.2011

Itella Oyj, Pörssitiedote 23.6. klo 10.30

Itella Oyj ostaa tamperelaisen rahaprosessien automatisointiin erikoistuneen OpusCapita Group Oy:n koko osakekannan. OpusCapitan ydinosaamista ovat keskitetyt likviditeetinhallinnan järjestelmät sekä rahoituksen ja sähköisen laskunkäsittelyn ratkaisut. Yritys työllistää 134 työntekijää Helsingissä, Tampereella, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. OpusCapita tulee osaksi Itella Information -liiketoimintaryhmää.

Itella Informationin palvelut kattavat asiakasyritysten koko taloushallinnon ostotilauksesta maksamiseen, myyntitilauksesta saapuvan rahavirran hallintaan sekä laajimmillaan koko talous- ja palkkahallinnon. OpusCapitan tarjooma vahvistaa Itellan taloushallinnon prosessien osaamista. Kaupan myötä Itella voi tarjota taloushallinnon innovatiivisia lisäarvopalveluita asiakkailleen taloushallinnon automatisointiin liittyvissä palveluissa.

- Kauppa tukee OpusCapitan laajentumista Euroopassa. OpusCapitan visio on olla vertailukohta Euroopassa rahavirtojen automatisoinnissa, OpusCapita Group Oy:n toimitusjohtaja Kari J. Mäkelä kertoo.

- Itella Information teki strategisen valinnan muutama vuosi sitten kasvaa laskujen käsittelystä syvemmälle asiakkaiden talous- ja palkkahallintoon. Tällä hetkellä Itellalla on jo satoja taloushallinnon ulkoistaneita asiakkaita Suomessa, Puolassa, Saksassa ja muualla Euroopassa. OpusCapitan osaaminen taloushallinnon ja rahoituksen automatisoijana tukee erinomaisesti Itellan kilpailukykyä innovatiivisena ja lisäarvoa tuottavana taloushallinnon ulkoistuskumppanina. Yhdistämällä osaamisemme luomme vahvan taloushallinnon osaamiskeskuksen Suomeen ja viemme suomalaista palvelu- ja ohjelmisto-osaamista myös maailmalle, kertoo Itella Information -liiketoimintaryhmää johtava Heikki Länsisyrjä.

OpusCapitan asiakkaina on yli puolet Suomen TOP 200 yrityksistä sekä tuhansia yrityksiä ja organisaatioita Pohjoismaissa. Itella Informationilla on noin 10 000 asiakasta Euroopassa.
OpusCapitan liikevaihto vuonna 2010 oli lähes 17,5 miljoonaa euroa. Yhtiö on yksityisessä omistuksessa. Itella Information liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin.

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Itella Viestintä
MediaDesk puh. 020 452 3366
Sähköposti: viestinta@itella.com
www.itella.fi
www.itella.com

Itella Information tarjoaa taloushallinnon prosesseja palveluna. Palvelumme kattavat koko taloushallinnon: ostotilauksesta maksamiseen, myyntitilauksesta saapuvan rahavirran hallintaan sekä laajimmillaan koko laskentatoimen ja palkkahallinnon. Ratkaisujemme perustana ovat tuotteistetut, modulaariset parhaat käytännöt. Suurten volyymien mittakaavaedut, automatisoidut prosessit ja alan parhaat käytännöt takaavat, että taloushallintoasi hoidetaan tehokkaasti ja joustavasti liiketoimintasi eduksi. Itella Information toimii 15 Euroopan maassa noin 1 900 ammattilaisen voimin. Vuonna 2010 liikevaihto oli 260 miljoonaa euroa. Itella Information -liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin. Lisätietoja www.itella.com

OpusCapita auttaa organisaatioita kehittymään ketterämmiksi ja tehokkaammiksi automatisoimalla kassavirtoja. Lähes 30 vuoden kokemus kassanhallinnan ja treasuryn ratkaisuista on mahdollistanut ohjelmistot ja palvelut, joiden ansiosta OpusCapita on eurooppalainen vertailukohta kassavirtojen automatisoinnissa. Yhtiö investoi tuotekehitykseen merkittävästi yli toimialan keskiarvon ja kehittää maailman käyttäjäystävällisimpiä talousohjelmistoja. OpusCapitalla on yli 130 työntekijää Helsingissä, Tampereella, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. Liikevaihto vuonna 2010 oli lähes 17,5 miljoonaa euroa. Yhtiö perustettiin Suomessa vuonna 1984 ja on yksityisessä omistuksessa. www.opuscapita.com