​Itella Informationin talous- ja palkkahallinnon osaaminen laajeni Saksaan yritysostolla

07.04.2011

Itella Information on ostanut saksalaisen taloushallinnon toimijan New Source GmbH:n. New Source tarjoaa taloushallinnon palveluja saksalaisille yrityksille. Yrityksen n. 60 työntekijää siirtyvät Itella Informationin palvelukseen.

Kaupan myötä Itella Information vahvistaa asemiaan talous- ja palkkahallinnon kumppanina Euroopassa. Itella Information on jo parin vuoden ajan rakentanut osaamistaan osto- ja myyntilaskujen käsittelystä myös muuhun taloushallintoon. 2008 Itella osti suomalaisen Tuottotieto Oy:n ja 2010 syksyllä puolalaisen Outsourcing Solutionsin. Suomen Lähikauppa ulkoisti joulukuussa 2010 Itella Informationille pääkirjanpidon, matka- ja kululaskut, käyttöomaisuuskirjanpidon, ostoreskontran ja ostolaskujen kierrätyksen, myyntilaskutuksen ja myyntireskontran, varastolaskennan, kassatilitykset, maksuliikenteen ja palkanlaskennan. Ulkoistuksen yhteydessä 61 henkilöä siirtyi Itellaan. Saksan kaupan myötä Itellasta tulee kerralla yksi johtavista taloushallinnon palveluntarjoajista Saksan markkinoilla.

- Tämä yritysosto on meillä strategisesti erittäin tärkeä. Talous- ja palkkahallinnon prosessien ulkoistaminen on kasvussa ja toimiala, jossa olemme olleet jo vuosia käsittelemällä yritysten osto- ja myyntilaskuja. New Sourcen kautta saamme suuria saksalaisia asiakkaita ja voimme kehittää erityisesti taloushallinnon osaamistamme, kertoo toimitusjohtaja Heikki Länsisyrjä.
                  

Itella Informationin tarjoaa osto- ja myyntilaskujen käsittelyyn liittyviä palveluita 15 Euroopan maassa ja kumppaniverkoston kautta lähes kaikkialla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Talous- ja palkkahallinnon palveluita Itella Informationilla on Suomen ja Saksan lisäksi Puolassa. Palvelu laajenee tämän vuoden aikana myös muualle Eurooppaan.

- Talous- ja palkkahallinnon ulkoistamiselle on kysyntää. Asiakasyrityksissä tällaiselle palvelulle nähdään selkeä tilaus, aivan kuten esimerkiksi IT-toimintojen ulkoistukselle 90-luvulla, Länsisyrjä jatkaa.

Itella Informationilla on noin 2 000 työntekijää 15 Euroopan maassa. 

 

 

Lisätietoja: 

Toimitusjohtaja, Heikki Länsisyrjä, Itella Information, puh. 050 558 7801, etunimi.sukunimi@itella.com
Viestinnän yhteystiedot, viestintäpäällikkö Satu Linkola, puh. 0400 967 836, etunimi.sukunimi@itella.com

 

Itella Information tarjoaa taloushallinnon prosesseja palveluna. Palvelumme kattavat koko taloushallinnon: ostotilauksesta maksamiseen, myyntitilauksesta saapuvan rahavirran hallintaan sekä laajimmillaan koko laskentatoimen ja palkkahallinnon. Ratkaisujemme perustana ovat tuotteistetut, modulaariset parhaat käytännöt. Suurten volyymien mittakaavaedut, automatisoidut prosessit ja alan parhaat käytännöt takaavat, että taloushallintoasi hoidetaan tehokkaasti ja joustavasti liiketoimintasi eduksi. Itella Information toimii 15 Euroopan maassa noin 1 900 ammattilaisen voimin. Vuonna 2010 liikevaihto oli 260 miljoonaa euroa. Itella Information -liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin. Lisätietoja www.itella.com