Itella Information ja OpusCapita yhdistävät voimansa Euroopan valloitukseen

23.06.2011

Itella Oyj ostaa OpusCapita Group Oy:n osakekannan.

OpusCapitan ydinosaamista ovat keskitetyt likviditeetinhallinnan järjestelmät sekä rahoituksen ja sähköisen laskunkäsittelyn ratkaisut. Yritys työllistää 134 työntekijää Helsingissä, Tampereella, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. Itella-konsernin taloushallinnon ulkoistukseen keskittyvän liiketoimintaryhmän Itella Informationin palvelut kattavat asiakasyritysten koko taloushallinnon ostotilauksesta maksamiseen, myyntitilauksesta saapuvan rahavirran hallintaan sekä laajimmillaan koko talous- ja palkkahallinnon. OpusCapitan tarjooma vahvistaa Itellan taloushallinnon prosessien osaamista. Kaupan myötä Itella voi tarjota taloushallinnon innovatiivisia lisäarvopalveluita asiakkailleen taloushallinnon automatisointiin liittyvissä palveluissa.

Yhdessä Itella ja OpusCapita luovat huomattavasti enemmän arvoa asiakkaille parantaessaan näiden taloushallintoprosesseja. OpusCapitalle kauppa tarjoaa nykyistä laajemman palveluvalikoiman ja entistä enemmän resursseja muun muassa tuotekehitykseen.

- Nämä kaksi pitkän linjan suomalaista yritystä omaavat kovan asiantuntemuksen talous- ja rahoitusprosesseista. Tunnemme hyvin suomalaiset ja eurooppalaiset markkinat ja tarpeet.  Jatkossa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme suuremman valikoiman palveluita samasta paikasta, kertoo OpusCapitan toimitusjohtaja Kari J. Mäkelä.

- Itella Information teki strategisen valinnan muutama vuosi sitten kasvaa laskujen käsittelystä syvemmälle asiakkaiden talous- ja palkkahallintoon. Tällä hetkellä Itellalla on jo satoja taloushallinnon ulkoistaneita asiakkaita Suomessa, Puolassa, Saksassa ja muualla Euroopassa. OpusCapitan osaaminen taloushallinnon ja rahoituksen automatisoijana tukee erinomaisesti Itellan kilpailukykyä innovatiivisena ja lisäarvoa tuottavana taloushallinnon ulkoistuskumppanina. Yhdistämällä osaamisemme luomme vahvan taloushallinnon osaamiskeskuksen Suomeen ja viemme suomalaista palvelu- ja ohjelmisto-osaamista myös maailmalle, kertoo Itella Information -liiketoimintaryhmää johtava Heikki Länsisyrjä.

OpusCapitan asiakkaina on yli puolet Suomen TOP 200 yrityksistä sekä tuhansia yrityksiä ja organisaatioita Pohjoismaissa. Itella Informationilla on noin 10 000 asiakasta Euroopassa. OpusCapitan liikevaihto vuonna 2010 oli lähes 17,5 miljoonaa euroa. Yhtiö on yksityisessä omistuksessa. Itella Information liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin. Itella Informationissa on 1 900 työntekijää, josta 1 200 Suomen ulkopuolella.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Heikki Länsisyrjä, puh 050 558 7801, etunimi.sukunimi@itella.com
Toimitusjohtaja Kari J. Mäkelä, puh. 040 902 2210, kari.j.makela [at] opuscapita.com

Itella Information tarjoaa taloushallinnon prosesseja palveluna. Palvelumme kattavat koko taloushallinnon: ostotilauksesta maksamiseen, myyntitilauksesta saapuvan rahavirran hallintaan sekä laajimmillaan koko laskentatoimen ja palkkahallinnon. Ratkaisujemme perustana ovat tuotteistetut, modulaariset parhaat käytännöt. Suurten volyymien mittakaavaedut, automatisoidut prosessit ja alan parhaat käytännöt takaavat, että taloushallintoasi hoidetaan tehokkaasti ja joustavasti liiketoimintasi eduksi. Itella Information toimii 15 Euroopan maassa noin 1 900 ammattilaisen voimin. Vuonna 2010 liikevaihto oli 260 miljoonaa euroa. Itella Information -liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin. Lisätietoja www.itella.com

OpusCapita auttaa organisaatioita kehittymään ketterämmiksi ja tehokkaammiksi automatisoimalla kassavirtoja. Lähes 30 vuoden kokemus kassanhallinnan ja treasuryn ratkaisuista on mahdollistanut ohjelmistot ja palvelut, joiden ansiosta OpusCapita on eurooppalainen vertailukohta kassavirtojen automatisoinnissa. Yhtiö investoi tuotekehitykseen merkittävästi yli toimialan keskiarvon ja kehittää maailman käyttäjäystävällisimpiä talousohjelmistoja. OpusCapitalla on yli 130 työntekijää Helsingissä, Tampereella, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. Liikevaihto vuonna 2010 oli lähes 17,5 miljoonaa euroa. Yhtiö perustettiin Suomessa vuonna 1984 ja on yksityisessä omistuksessa. www.opuscapita.com